Receptúry Receptúry

Zdravo, chutne a výhodne receptúry KATALÓG 2023

V katalógu nájdete súhrn inovovaných pekárskych receptúr, ktoré sme obohatili o nové moderné prípravky do chleba a pečiva, pričom sme sa zamerali hlavne na chuť, čerstvosť a na zmesi, ktoré sú prirodzene spotrebiteľmi považované za zdravšie. Pod vedením nášho nového technológa sme pre Vás pripravili aktualizované a prepracované receptúry pre rad výrobkov SILKGRAIN, PANOPLUS a ich kombinácie, ktoré sú svojim zložením a typom stále veľmi žiadané. Zároveň sme do výberu zaradili aj Jung Roggo a Pravdivo ražnú zmes, ktoré sú svojou jedinečnosťou a jednoduchou prípravou ideálne pre každého pekára. Nakoľko pekárske výrobky by mali byť nielen zdravé, výhodné, ale aj chutné, nájdete tu inšpiráciu aj na výrobky z DROŽĎOVKY. V receptúrach sú použité novinky AMORE L SOFT WHEAT a MAXIMO FRESH, ktoré vylepšia chuť, vôňu aj štruktúru chleba a pečiva, a zároveň zabezpečia jeho čerstvosť a mäkkosť po celú dobu jeho trvanlivosti. Veríme, že si z našich nových a moderných receptúr určite vyberiete.

Chlieb s Toscane Dark

Tmavý tekvicový chlieb, ktorý má jedinečnú chuť, farbu, štruktúru striedky a veľmi chutnú kôrku vďaka použitej zmesi (Panoplus) Toscane Dark. Ekonomické dávkovanie zmesi zaručí stredne silne tmavú striedku chleba a viditeľné kúsky tekvicových semienok v striedke. Použitý Amore L Soft Wheat zaručí menšie vysušovanie chleba a zároveň viac chlebovú vôňu a chuť.

BIRKES -raňajkové pečivo

Birkes je veľmi chutnou alternatívou ku klasickým pľundrovým výrobkom ako výrobok na raňajky, desiatu a snack počas dňa. Či už plnený (napríklad s pikantnou omáčkou Piri Piri a chutným syrom) alebo neplnený, vždy poteší svojou jemnosťou, chrumkavosťou a jedinečnou chuťou získanou vďaka receptúre s Panoplus Sunflower.

Slnečnicový bagel

Bagel je už určite známym pojmom aj na Slovensku. Radi si ho vychutnáme chutne naplnený napr. šunkou a vajíčkom alebo v zdravšej verzii v zeleninovej obdobe so syrom. Aj bagel môže získať lepšiu chuť, vyššiu nutritívnu hodnotu a lepšiu mäkkosť vďaka prídavku Panoplus Sunflower do receptúry. Spotrebitelia ocenia jeho jedinečnú chuť vďaka bohatému obsahu slnečnicových semienok v zmesi.

Slnečnicový chlieb tmavý

Veľmi chutný TMAVÝ slnečnicový chlieb bohatý na obsah slnečnicových semienok. Vďaka správnej kombinácií prípravku NON-E Premiumback a novinky, fermentovaného prípravku Amore L Soft Wheat, ktorý dodá chlebu príjemný obsah pšeničného kvasu a jačmennej múky. Upečiete tak neskutočne chutný a jemný slnečnicový chlieb.

Pľundrový croissant s vlákninou

Aj croissant môže mať svoju pridanú hodnotu. Do receptúry sme pridali zaujímavé množstvo zmesi Panoplus Fibre, ktoré je zdrojom vlákniny. Použitý pekársky prípravok NON-E Premiumback je zároveň bez obsahu éčok. Spotrebitelia si tak vedia vychutnať zaujímavý vlákninový croissant napríklad na slano na raňajky, desiatu alebo len tak počas dňa.

Pečivo s vlákninou FIBRE

Pečivo s vlákninou zo zmesi Panoplus Fibre. Dávkovanie Panoplus Fibre je skutočne výhodné ako pre pekára, tak aj pre väčšinu spotrebiteľov, ktorý ocenia chutné a vyvážené pečivo s pridanou hodnotou. Nezabudnite použiť jemný posyp Decoration Grit pre ešte krajší vzhľad pečiva.

Chlieb s vlákninou FIBRE

Zaujímavé spojenie zmesi Panoplus Fibre vo výhodnom dávkovaní do chleba a prídavku našej novinky v sortimente Amore L Soft Wheat zaručí chlebu nielen výbornú chuť a vôňu, ale aj tú správnu štruktúru a kvalitu striedky a kôrky.

Müsli koláč s marhuľovo-tvarohovou náplňou

Zdravšia verzia tlačených koláčov - v podobe jemného pečiva vďaka prídavku Silkgrain Sonnen Müsli. S viditeľnými semienkami v koláči. Pri danom dávkovaní sa s cestom výborne pracuje, po upečení ostáva mäkké a dlho chutné. Ponúknite svojim zákazníkom skvelú kombináciu náplne: NATIVA Apricot (marhuľa) s jedinečnou výraznou chuťou marhúľ - bez pridaného cukru a sladididel a inovovanej Tvarohovej náplne pekárskej Zeelandia.

Strukovinová bageta Legim

Chutná a nutritívne vyvážená strukovinová bageta z kvasovej zápary Silkgrain Legim presvedčí Vašich spotrebiteľov svojou jedinečnou chuťou a mäkkosťou. Navyše je komplet bez pridania prídavných látok, a to vďaka prídavku bezéčkového prípravku NON-E Premiumback. Pekára presvedčí aj ekonomické dávkovanie zápary Silkgrain pri zachovaní nutritívnych výhod konečného výrobku (bagety/pečiva).

Puchierik s tvarohom

Jemný, mäkký, s bohatou tvarohovou náplňou, vanilkový alebo škoricový - tak to je úžasný puchierik od Zeelandie. Overená receptúra vylepšená o prídavok varených zŕn zo Silkgrain/Mr. Korn Natura pre ešte lepšiu nutritívnu hodnotu a chuť. Dávkovanie Silkgrain/Mr. Korn Natura 30% na múku je optimálnym riešením do jemného pečiva pre lepšie spracovanie cesta, zachovanie objemu a zároveň optimalizáciu nákladov na výrobok.

Strukovinová tyčinka Legim

Aj pľundrové výrobky a tyčinky vedia byť viac zdravé a nutritívne hodnotné. Ponúknite svojim zákazníkom alternatívu ku klasickým tyčinkám a lístkovým tyčinkám v podobe modernej strukovinovej verzie s obsahom Silkgrain Legim. Ak do receptúry pridáte okrem bezéčkového prípravku NON-E Premiumback aj bezéčkový margarín z našej ponuky namiesto klasického ťažného margarínu - tyčinky „vypeckujete“ na úplne zdravú úroveň oproti klasike.

Špaldový chlieb s Panoplus Špalda

V tejto receptúre oceníte vynikajúcu kombináciu a spojenie zmesí Panoplus Špalda & Silkgrain Spelt (špalda). Pri optimálnom dávkovaní uvedenom v receptúre dosiahnete výbornú kvalitu hotového chleba a zároveň optimálne náklady na výrobu. Spotrebitelia si túto kombináciu určite obľúbia, nielen preto, že ide o špaldový chlieb, ale pre jeho výborný vzhľad, chuť, mäkkosť a krásnu striedku.

Zálesácky chlieb so Silkgrain Onion&Garlic a Spelt

Jednoznačné výhody pre Vás a spotrebiteľa: Dosiahnite maximum z kombinácie zápar Silkgrain Spelt a Onion&Garlic. Spotrebitelia ocenia bohatý vzhľad zŕn na reze, dlhú čerstvosť a mäkkosť chleba, jemnú cibuľovo-cesnakovú chuť a vychutnajú si tak Zálesácky chlieb pri mnohých príležitostiach. Pekár určite ocení nielen kvalitu receptúry, do ktorej sme pre dokonalosť pridali aj Maximo Fresh, ale tiež optimálne dávkovanie jednotlivých surovín do receptúry.