Receptúry Receptúry

Müsli koláč s marhuľovo-tvarohovou náplňou

Zdravšia verzia tlačených koláčov - v podobe jemného pečiva vďaka prídavku Silkgrain Sonnen Müsli. S viditeľnými semienkami v koláči. Pri danom dávkovaní sa s cestom výborne pracuje, po upečení ostáva mäkké a dlho chutné. Ponúknite svojim zákazníkom skvelú kombináciu náplne: NATIVA Apricot (marhuľa) s jedinečnou výraznou chuťou marhúľ - bez pridaného cukru a sladididel a inovovanej Tvarohovej náplne pekárskej Zeelandia.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % Pšeničná múka T 650
30 % Silkgrain Sonnen Müsli
1 % NON-E Premiumback
10 % Zeel. margarín Zeelback
10 % kryštálový cukor
1 % soľ
7 % čerstvé droždie
42 % voda cca
Náplň: 55 % NATIVA Apricot
55 % Tvarohová náplň pek. Zeelandia

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo. Teplota cesta: 28 – 29 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 10 – 15 minút.
Delička 30 dielna: pres 1 536 g.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, vygúľame, vytvarujeme do tvaru tlačeného koláča, naplníme.
Dáme nakysnúť, prípadne dozdobíme žmolenkou a vložíme do pece a upečieme.
Kysiareň: 45 – 50 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,
III. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút.
Celková doba pečenia je 13 – 15 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 51 g cesto, 28 g náplň, 1 g melanž.

Hmotnosť po upečení je á 60 g.

Müsli koláč s marhuľovo-tvarohovou náplňou