Receptúry Receptúry

Strukovinová tyčinka Legim

Aj pľundrové výrobky a tyčinky vedia byť viac zdravé a nutritívne hodnotné. Ponúknite svojim zákazníkom alternatívu ku klasickým tyčinkám a lístkovým tyčinkám v podobe modernej strukovinovej verzie s obsahom Silkgrain Legim. Ak do receptúry pridáte okrem bezéčkového prípravku NON-E Premiumback aj bezéčkový margarín z našej ponuky namiesto klasického ťažného margarínu - tyčinky „vypeckujete“ na úplne zdravú úroveň oproti klasike.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
30 % Silkgrain Legim
0,5 % NON-E Premiumback
2 % soľ
4 % čerstvé droždie
4 % rastlinný olej
40 % voda cca
Na prevaľovanie: 45 % Zeel. margarín ťažný-pláty
Dozdobenie: 7 % Seedmix

Technologický postup

Cesto sa pripravuje na záraz. Miešanie: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 28 – 29 °C. Čas zrenia cesta: v celku 10 – 15 minút.
Prekladáme ťažným margarínom, 3x3, finálna hrúbka cesta je 7 mm.
Krájame na 12x4 cm. Povrch potrieme vodou a posypeme Seedmixom.
Tyčinky ukladáme na plechy a necháme nakysnúť.
Kysnutie: 45 – 50 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 14 minút,
III. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia 18 – 20 minút sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov
a použitej pece.

Dodatočné informácie

navážka na 1 ks je 58 g. Hmotnosť po upečení á 50 g.

Plnohodnotné bielkoviny v zápare.

Jedna z najnovších zápar v ponuke Zeelandia spoločností.

Okrem toho, že je prírodná a bez obsahu prídavných látok, nesie v sebe ďalšiu jedinečnú vlastnosť.

Hlavnými surovinami je šošovica a mungo fazuľka, ktoré majú vysoký obsah bielkovín, ale navyše v receptúrach v kombinácii s pšenicou a ražou vytvárajú tzv. kompletnú bielkovinu. Tá je pre telo človeka veľmi prospešná nielen z hľadiska zdravého životného štýlu.

V zložení zápary je tekutý ovsený kvas bez éčok, zelená šošovica 15 %, mungo fazuľa 15 %, červená paprika, mrkva, sušená cibuľa, soľ 2 %. 

Strukovinová tyčinka Legim