Receptúry
Puchierik s tvarohom

Jemný, mäkký, s bohatou tvarohovou náplňou, vanilkový alebo škoricový - tak to je úžasný puchierik od Zeelandie. Overená receptúra vylepšená o prídavok varených zŕn zo Silkgrain/Mr. Korn Natura pre ešte lepšiu nutritívnu hodnotu a chuť. Dávkovanie Silkgrain/Mr. Korn Natura 30% na múku je optimálnym riešením do jemného pečiva pre lepšie spracovanie cesta, zachovanie objemu a zároveň optimalizáciu nákladov na výrobok.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
30 % Silkgrain/Mr. Korn Natura
1,5 % NON-E Premiumback
6 % Zeel. pekársky margarín
1 % soľ
12 % kryštálový cukor
6 % čerstvé droždie
45 % voda cca
Náplň: 75 % Tvarohová náplň pek. Zeelandia
Dozdobenie: 7 % Zeel. pekársky margarín/Zeelback -rozpustený
17 % vanilínový cukor

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 27 – 28 °C.
Zrenie cesta: 10 – 15 minút.
Vyzreté cesto rozdelíme na deličke, vytvarujeme do placky cez rožkový stroj,
naplníme tvarohom a uzavrieme. Cesto 63 g + náplň 23 g.
Kladieme na plech uzáverom dolu.
Dáme nakysnúť do kysiarne, upečieme a po upečení potrieme povrch
rozpusteným margarínom a obalíme vo vanilínovom cukre.
Kysnutie: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 210 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 5 minút,
III: 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 7 minút.
Celkový čas pečenia je cca 13 – 15 minút. Teplota pečenia závisí od typu pece.

Dodatočné informácie

navážka na 1 ks je 63 g cesto + 23 g náplň + 7 g dozdobenie.

Po upečení á 80 g.

Puchierik s tvarohom