![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-1280-f490951402ad17f7b8a13839a699297b.jpeg)
![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-768-bd712fd93e0f2f2bdc31554f539fd732.jpeg)
Špaldový chlieb s Panoplus Špalda
Špaldový chlieb s Panoplus Špalda
V tejto receptúre oceníte vynikajúcu kombináciu a spojenie zmesí Panoplus Špalda & Silkgrain Spelt (špalda). Pri optimálnom dávkovaní uvedenom v receptúre dosiahnete výbornú kvalitu hotového chleba a zároveň optimálne náklady na výrobu. Spotrebitelia si túto kombináciu určite obľúbia, nielen preto, že ide o špaldový chlieb, ale pre jeho výborný vzhľad, chuť, mäkkosť a krásnu striedku.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | Pšeničná múka T 650 |
25 | % | Panoplus Špalda | |
10 | % | Silkgrain Spelt (špalda) | |
3 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | soľ | |
70 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo. Teplota cesta: 26 – 28 °C.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 15 – 20 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 575 g a vytvarujeme do tvaru veky.
Uložíme do ošatiek, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 40 – 45 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2. min. zatvoriť odťah, 23 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
Celková doba pečenia je 30 – 35 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Navážka na1 ks je 575 g, po upečení á 500 g.
![Špaldový chlieb s Panoplus Špalda](https://www.zeelandia.sk/receptury/zdravo-chutne-vyhodne-receptury-katalog-2023/spaldovy-chlieb-s-panoplus-spalda/@@images/image-400-06ce1a81ef77e500226108c083bf8d7d.jpeg)