Silkgrain inšpirácie a receptúry

Silkgrain Spelt (špalda) receptúry

Obľúbená voľba zákazníkov a spotrebiteľov Špalda a s ňou spojené pekárske výrobky sú stálym trendom v oblasti viaczrnných zmesí, záparu nevynímajúc. Navyše so záparou sa omnoho ľahšie pracuje, zrná špaldy sa nemusia vopred namáčať a sú vo výrobku príjemne mäkké a ľahko stráviteľné. Ako bonus Zeelandia zaručuje, že kvalita vybraných zŕn do zápary je naozaj tá najvyššia a prechádza detailným hodnotením kvality, detektormi kovov a čistením pred samotným spracovaním vo výrobe.

Špaldový chlieb so Silkgrain Spelt Špaldový chlieb so Silkgrain Spelt

Výnimočnosť špaldovej zápary Silkgrain Spelt: bez pridania prídavných látok - obsahuje tekutý špaldový kvas bez éčok Zápara je pripravená z celých zŕn špaldy – varením – čím sa dosiahne lepšia stráviteľnosť. Vo výrobku je tak využité celé zrno špaldy – vrátane obalových vrstiev, kde je vysoký podiel vlákniny, vitamínov a minerálov.Po prídavku zápary do cesta plne hydratované zrná špaldy uvoľňujú vodu do cesta, neabsorbujú teda vodu z cesta, ako tomu je u viaczrnných suchých zmesí. Tým sa predlžuje šťavnatosť a trvanlivosť hotových výrobkov. (klasickým namočením zrna sa nedá dosiahnuť kvalita ako je to u zápary). Celé zrná sú krásne viditeľné pri krájaní chleba – sú celé, ale mäkké a zatraktívnia tak vzhľad celého výrobku.Pri výrobe zápary sa dáva dôraz na kontrolu kvality a čistoty špaldy, výrobný proces je kontrolovaný a Silkgrain Spelt (špalda) je preto bezpečný produkt s dlhou trvanlivosťou.

Špaldové pečivo so Silkgrain Spelt Špaldové pečivo so Silkgrain Spelt

Výnimočnosť špaldovej zápary Silkgrain Spelt: bez pridania prídavných látok - obsahuje tekutý špaldový kvas bez éčok Zápara je pripravená z celých zŕn špaldy – varením – čím sa dosiahne lepšia stráviteľnosť. Vo výrobku je tak využité celé zrno špaldy – vrátane obalových vrstiev, kde je vysoký podiel vlákniny, vitamínov a minerálov.Po prídavku zápary do cesta plne hydratované zrná špaldy uvoľňujú vodu do cesta, neabsorbujú teda vodu z cesta, ako tomu je u viaczrnných suchých zmesí. Tým sa predlžuje šťavnatosť a trvanlivosť hotových výrobkov. (klasickým namočením zrna sa nedá dosiahnuť kvalita ako je to u zápary). Celé zrná sú krásne viditeľné pri krájaní chleba – sú celé, ale mäkké a zatraktívnia tak vzhľad celého výrobku.Pri výrobe zápary sa dáva dôraz na kontrolu kvality a čistoty špaldy, výrobný proces je kontrolovaný a Silkgrain Spelt (špalda) je preto bezpečný produkt s dlhou trvanlivosťou.

Špaldový závin kakaovo-kokosový Špaldový závin kakaovo-kokosový

Vynikajúca kombinácia špaldového cesta so Silkgrain Spelt a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň, Plnka maková Premium, Plnka orechová Premium, Kakaová náplň - zmes, Kakao Klasik, Tvarohová náplň Standard A a pod.

Špaldový závin s kakaovou náplňou Klasik Špaldový závin s kakaovou náplňou Klasik

Vynikajúca kombinácia špaldového cesta so Silkgrain Spelt a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň, Plnka maková Premium, Plnka orechová Premium, Kakaová náplň - zmes, Kakao Klasik, Tvarohová náplň Standard A a pod.

Špaldový závin s orechovou náplňou Premium Špaldový závin s orechovou náplňou Premium

Vynikajúca kombinácia špaldového cesta so Silkgrain Spelt a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň, Plnka maková Premium, Plnka orechová Premium, Kakaová náplň - zmes, Kakao Klasik, Tvarohová náplň Standard A a pod.

Špaldový závin s tvarohom a marhuľou Špaldový závin s tvarohom a marhuľou

Vynikajúca kombinácia špaldového cesta so Silkgrain Spelt a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň, Plnka maková Premium, Plnka orechová Premium, Kakaová náplň - zmes, Kakao Klasik, Tvarohová náplň Standard A a pod.

Špaldový závin s makovou náplňou Premium Špaldový závin s makovou náplňou Premium

Vynikajúca kombinácia špaldového cesta so Silkgrain Spelt a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň, Plnka maková Premium, Plnka orechová Premium, Kakaová náplň - zmes, Kakao Klasik, Tvarohová náplň Standard A a pod.

Špaldový závin s lieskovo-orieškovou náplňou Špaldový závin s lieskovo-orieškovou náplňou

Víkend, sviatok alebo Vianoce a máte radi špaldové výrobky? Máme pre Vás tú správnu receptúru. Vynikajúca kombinácia špaldového cesta z SIlkgrain Spelt (špaldová prírodná zápara) a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň a pod. poteší každého milovníka závinom nielen počas adventného obdobia.

Špaldový závin s makovou náplňou Špaldový závin s makovou náplňou

Vianoce a máte radi špaldové výrobky? Máme pre Vás tú správnu receptúru. Vynikajúca kombinácia špaldového cesta z Silkgrain Spelt (prírodná špaldová zápara) a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň a pod. poteší každého milovníka závinom nielen počas adventného obdobia.

CHIA croissanty so Silkgrain/Mr. Korn Chia CHIA croissanty so Silkgrain/Mr. Korn Chia

Varená zápara s obsahom CHIA semienok. Silkgrain/Mr. Korn Chia – Vaša energia na celý deň. Zdravotné tvrdenie: Zdroj omega-3 mastných kyselín. Vďaka Zeelandii teraz môžete svojim zákazníkom ponúknuť ako pekárske aj cukrárske výrobky s bohatým podielom semienok CHIA. So Silkgrain/Mr. Korn Chia budú Vaše výrobky – chleby a pečivo šťavnaté, na reze bohaté s viditeľnými semienkami CHIA. Dôvod: Silkgrain/Mr. Korn Chia je ďalšou v rade našich varených zápar pripravená klasickým varením. Semienka CHIA sú hydrofilné a v zápare zväčšia svoj objem až 12x. Vďaka tejto vlastnosti sú obalené gélovou zložkou spolu s ostatnými surovinami v zmesi. To má nezanedbateľný vplyv na trvanlivosť a šťavnatosť chleba a pečiva a na jeho štruktúru. Hotový výrobok je zároveň dobre stráviteľný. Dávkovanie: 50 % na množstvo pridanej múky.