Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

Špaldový závin s makovou náplňou Premium

Vynikajúca kombinácia špaldového cesta so Silkgrain Spelt a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň, Plnka maková Premium, Plnka orechová Premium, Kakaová náplň - zmes, Kakao Klasik, Tvarohová náplň Standard A a pod.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % Pšeničná múka T 512
20 % Korent Europe
50 % Silkgrain SPELT (špalda)
6 % čerstvé droždie
1 % soľ
5 % kryštálový cukor
55 % voda cca
Náplň: 110 % pripravená Maková plnka Premium pomerom 1: 0,55 s vodou
Na potretie závinov pred pečením: 5 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Cesto sa pripravuje na záraz.
Miešanie: 5 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta: 25 – 27 ° C.
Čas zrenia cesta: v celku 10 – 15 minút.

Navážka na 1 ks:
cesto 283 g + náplň 131 g + 6 g melanž

Tvarujeme do tvaru placky, plníme pripravenou náplňou. Stočíme do závinov a ukladáme uzáverom dolu na plechy. Dáme do kysiarne.
Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.

Pečenie:
I. 205 °C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti
od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Rôzne iné náplne Zeelandia vhodné do špaldového závinu:

Náplň:               110,0 % pripravená Plnka maková Premium alebo Plnka orechová Premium alebo Kakao - klasik a pod.

Dodatočné informácie

Navážka pred pečením: cesto 285 g, náplň 130 g, dekorácia 6 g.

Váha 1 ks po upečení je á 350 g.

Špaldový závin s makovou náplňou Premium