Silkgrain inšpirácie a receptúry
Viaczrnná dalamánka Silkgrain Natura

Jedinečná dalamánka - neuveriteľne populárna medzi zákazníkmi a spotrebiteľmi svojou chuťou a vzhľadom z kvasovej zápary Silkgrain Natura (Mr. Korn/VZ 100 obilná) už s upraveným množstvom soli 1,2 % v zápare a úpravou soli v receptúre. Vychutnajte si ešte zdravšiu verziu dalamánky. Ideálna ku grilovanej klobáske, mäsku ale aj zeleninke.

Cesto:

90 %   pšeničná múka T 512
10 %   ražná múka T 930
75 %   Silkgrain (Mr. Korn) Natura
1 %   NON-E Premiumback
4 %   čerstvé droždie
2,2 %   soľ
57 %   voda cca

Dozdobenie:

8 %   Decoration Grit

Technologický postup

Doba miesenia: 6 min. pomaly a 4 min. rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29°C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, ktoré rozvážime na presy o požadovanej hmotnosti.
Cestové kusy následne tvarujeme do tvaru dalamánok, obalíme v posype a ukladáme na plechy.

Dáme nakysnúť a pečieme. V polovici kysnutia narežeme a dáme dokysnúť.

Kysnutie: 45 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.


Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,
III. 240 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Viaczrnná dalamánka Silkgrain Natura