Viaczrnná dalamánka Silkgrain Natura
Viaczrnná dalamánka Silkgrain Natura
Jedinečná dalamánka - neuveriteľne populárna medzi zákazníkmi a spotrebiteľmi svojou chuťou a vzhľadom z kvasovej zápary Silkgrain Natura (Mr. Korn/VZ 100 obilná) už s upraveným množstvom soli 1,2 % v zápare a úpravou soli v receptúre. Vychutnajte si ešte zdravšiu verziu dalamánky. Ideálna ku grilovanej klobáske, mäsku ale aj zeleninke.
Cesto:
| 90 % | pšeničná múka T 512 | |
| 10 % | ražná múka T 930 | |
| 75 % | Silkgrain (Mr. Korn) Natura | |
| 1 % | NON-E Premiumback | |
| 4 % | čerstvé droždie | |
| 2,2 % | soľ | |
| 57 % | voda cca |
Dozdobenie:
| 8 % | Decoration Grit |
Technologický postup
Doba miesenia: 6 min. pomaly a 4 min. rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29°C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, ktoré rozvážime na presy o požadovanej hmotnosti.
Cestové kusy následne tvarujeme do tvaru dalamánok, obalíme v posype a ukladáme na plechy.
Dáme nakysnúť a pečieme. V polovici kysnutia narežeme a dáme dokysnúť.
Kysnutie: 45 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,
III. 240 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
