Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

Obilný sladký koláč so Silkgrain Natura a Korentom

Vyskúšajte na raňajky niečo iné než len vianočku - obilný sladký koláč vznikol spojením kvalitného jemného pečiva z Korent Europe a obľúbenej viaczrnnej kvasovej zápary s celými varenými zrnami Silkgrain Natura. Je chuťovo vyvážený s pridanou hodnotou pre každého spotrebiteľa, ktorý chce niečo zdravšie a viaczrnné na raňajky a pritom by si predsa len dal aj niečo sladšie. Koláč Vás prekvapí svojou jedinečne jemnou striedkou a mäkkosťou a dodá Vám energiu na celé doobedie.

Ceto:

100 %   pšeničná múka T 512
20 %   Korent Europe/Vanilla
50 %   Silkgrain (Mr. Korn) Natura
5 %   čerstvé droždie
1 %   soľ
5 %   cukor kryštál
55 %   voda cca

Dozdobenie:

3 %   Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Miešanie: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 25 - 27 ºC.

Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

Navážka na 1 ks je 415 g. Cestové kusy tvarujeme z troch prameňov a ukladáme do formy. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

Kysnutie: 45 - 55 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.

Pečenie:

I. 205 ºC, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,

II. 200 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,

III: 190 ºC, bez pary, otvorený odťah, 13 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Dodatočné informácie

ideálne pre formový koláč navážka 415 g + 5 g dozdobenie - po upečení á 350 g.

Obilný sladký koláč so Silkgrain Natura a Korentom