Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

Viaczrnné tyčinky Silkgrain Natura

Zdravšia varianta tyčiniek na slano - s bohatým obsahom zŕn za použitia Silkgrain Natura (Mr. Korn Natura). Jemne posypané so Seedmixom.

Cesto:

90 %   pšeničná múka T 512
10 %   ražná múka T 930
60 %   Silkgrain (Mr. Korn) Natura
15 %   Nordix croissant 15
6 %   čerstvé droždie
2,2 %   soľ
57 %   voda cca

Na prevaľovanie:

40 %   Zeelandia marg. ťažný-pláty

Technologický postup

Cesto sa pripravuje na záraz. Miešanie: 4 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta: 27 – 29 ° C. Čas zrenia cesta: v celku 10 – 15 minút.
30-dielna delička: pres 2820 g.


Prekladáme ťažným margarínom, 3x4x3, finálna hrúbka cesta je 7 mm. Krájame na 12x4 cm.
Povrch potrieme vodou a posypeme Seedmixom.


Tyčinky ukladáme na plechy a necháme nakysnúť.
Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.


Pečenie:
I. 210 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 9 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Ideálne pre 80 g tyčinky po upečení.

Viaczrnné tyčinky Silkgrain Natura