![Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/mr-korn-silkgrain-inspiracie-a-receptury/@@images/image-1280-5aab7b54ffdc00e3b11ec64e0b55e7f8.jpeg)
![Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/mr-korn-silkgrain-inspiracie-a-receptury/@@images/image-768-bd712fd93e0f2f2bdc31554f539fd732.jpeg)
Pletenky Silkgrain Ebony
Pletenky Silkgrain Ebony
Chutné sójové pletenky s kvasovou sójovou záparou - jednoduchá receptúra, bohatý obsah celej mäkkej sóje na reze. Pletenky môžete ľubovoľne dozdobiť napríklad s Dekor Slniečkom alebo Seedmixom.
Cesto:
90 % | Pšeničná múka T 512 | |
10 % | ražná múka T 930 | |
35 % | Silkgrain Ebony (sójová zápara) | |
1 % | NON-E Premiumback | |
4 % | čerstvé droždie | |
2 % | soľ | |
36 % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 3 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 29°C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, ktoré delíme na 30-dielnej deličke: pres 3 600 g. Navážka na 1 ks je 120 g.
Tvarujeme do tvaru pečiva/pleteniek.
Dáme nakysnúť.
Kysnutie: 45 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 4 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Receptúra je uvedené pre navážku 120 g - pletenky po upečení s hmotnosťou 100 g.
![Pletenky Silkgrain Ebony](https://www.zeelandia.sk/receptury/mr-korn-silkgrain-inspiracie-a-receptury/silkgrain-natura-a-ebony-kvasove-zapary-receptury/copy_of_ebony-bageta/@@images/image-400-fea86b8572314254db651441a3b64e8b.jpeg)