Receptúry s Jung Basis Rühr - ako od mamičky Receptúry s Jung Basis Rühr - ako od mamičky

Marcipánové šálky

Efektné marcipánové šálky jednoduché na prípravu, vhodné na akcie, raňajky so zákazníkmi, svadby a pod.

Korpus:

75 g   Jung Basis Rühr
40 g   Tek. vaj. melanž
38 g   rastlinný olej

Náplň 1:

85 g   Zela delikates
65 g   Bolero instant
30 g   voda

Náplň 2:

400 g   Marsepein 1:3 Zeelandia

Dozdobenie:

400 g   Zela cukr.poleva tmavá
20 g   Zela cukr. poleva biela

Technologický postup

Zo surovín na korpus vymiešame lopatkou pri pomalom chode stroja cesto. Vymiešané cesto dávkujeme pomocou drezírovacieho vrecka na plech vystlaný papierom do tvaru piškótiek. Pečieme pri 180°C cca 15.min. v závislosti od typu pece. Marcipán vyvaľkáme na hrúbku cca 2,5mm a narežeme na pásy o rozmere cca 3x12cm. Konce pásov navlhčíme vodou a omotáme okolo okrúhlej vykrajovačky a navlhčené konce pritlačíme k sebe-vznikne nám tak šálka. Bolero instant zmiešame s vodou, necháme postáť a potom vyšľaháme so Zelou Delikates do hladkého krému. Do pripravených marcipánových šálok vložíme na spodok upečenú piškótku, nastriekame krém a necháme stuhnúť. Po stuhnutí zalejeme Zela cukr. polevou tmavou a ľubovoľne dozdobíme so  Zela cukr. polevou bielou. TIP: marcipán môžeme zafarbiť potravinárskymi farbami,otlačiť štrukturálnu fóliu a pod. Piškótky môžeme nahradiť vykrojenými kolieskami z plátu.

  

Marcipánové šálky