Malinovo-jogurtové rezy s Jung Basis Rühr

Chutné a svieže malinovo - jogurtové rezy dozdobené s čerstvými malinami a Palettou/želatínou osviežia nielen počas leta. V zimnom období viete nahradiť našimi Frutafillmi - a pripraviť si tak rôzne variácie rezov - napr. s marhuľami, čučoriedkou a pod.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Mamas pie cesto (plech 60x20 cm)
300 g Mamas pie
85 g Zeel. margarín Zeelback/Zela delikates
25 g voda
Jung Basis Rühr (2xplech 60x20 cm)
500 g Jung Basis Rühr
250 g Zela delikates
250 g Tekutá vaječná melanž/vajcia
Jogurtová šľahačka:
150 g Zeesan jogurt
300 g vlažná voda
750 g polovyšľahaná smotana KEN Presto/Nata
Na potretie Mamas pie plátu
75 g Ovocná náplň Zmeska Industry
Na dozdobenie:
450 g čerstvé maliny /alebo ľubovoľný Frutafill
300 g Paletta Spray Neutral v prípade čerstvých malín

Technologický postup

    Mamas pie, margarín a vodu zmiešame na homogénne cesto. Rozvaľkáme do plechu 60x 20 cm a pečieme pri 180°C počas cca 7-10 minút.

    Príprava trenej hmoty: Jung Basis Rühr spolu miešame s Zela delikates a vaječnou melanžou pri pomalých otáčkach počas 3-5 minút.

    Dávkujeme do 2 plechov o rozmere 60x20 cm a pečieme pri cca 180-190°C cca 25 - 30 minút v závislosti od typu pece.

    Príprava jogurtovej šľahačky: Zeesan zmiešame s vlažnou vodou. Túto zmes zamiešame do polovyšľahanej rastlinnej alebo živočíšnej smotany KEN PRESTO/ KEN NATA

    a podľa potreby došľaháme do požadovanej tuhšej konzistencie. Hotovú ochutenú šľahačku použijeme ďalej ako náplň rezov.

    Výrobky pred krájaním nechajte aspoň 1 hod. stabilizovať v chladničke.

    Skompletizovanie výrobku:

    Na upečený plát Mamas pie, ktorý natrieme s ovocnou náplňou položíme prvý plát z Jung Basis Rühr. Natrieme s 900 g jogurtovej šľahačky a prikryjeme s druhým plátom

    z Jung Basis Rühr. Povrch natrieme zvyšnými 300 g jogurtovej šľahačky.

    Na povrch rezov naukladáme čerstvé maliny a zalejeme polevovým želé.

    Palettu Spray Neutral zohrejeme na max. 80°C - takto pripravenou polevou polejeme zákusok a necháme stuhnúť. Prípadne ak robíme zákusok z Frutafillom namiesto

    čerstvých malín do zohriatej Paletty pridáme potrebné množstvo Frutafillu a aplikujeme na výrobok.

    Palettu spray môžeme aj ľubovoľne prifarbiť alebo ochutiť ovocnou šťavou ak použijeme ovocie z kompótu.

    Ak potrebujeme silnejšiu vrstvu môžeme použiť namiesto Paletty aj agar.