Receptúry s Jung Basis Rühr - ako od mamičky
Klasika s pravým marcipánom - Marcipánové zemiaky

Chutné marcipánové zemiaky potešia ako klasikov, tak aj mladšiu generáciu, nakoľko na ich výrobu je použitý pravý 1:3 ( 25 % podiel mandlí) Marcipán zo Zeelandie.

Korpus:

300 g   Jung Basis Rühr
170 g   Tek. vaj. melanž
145 g   rastlinný olej

Náplň 1:

85 g   Zela delikates
65 g   Bolero instant
30 g   voda

Obalenie zemiakov:

900 g   Marsepein 1:3 Zeelandia

Dozdobenie:

60 g   kakao cukrárske

Technologický postup

Jung Basis Rühr, tek. vaječnú melanž a olej miešame pri pomalom chode stoja cca 5 min. Vymiešané cesto dávkujeme do polguľových formičiek vystriekaných Carlex Spray. Pečieme cca 20min. pri 180°C v závislosti od typu pece. Príprava krému: Bolero instant zmiešame s vodou a necháme postáť. Potom vyšľaháme so Zela Delikates do hladkého krému. Do upečených guličiek urobíme dierku (vareškou, prstom) a naplníme pripraveným krémom. Marcipán rozvaľkáme na hrúbku cca 2mm a narežeme na štvorce o rozmere 9x9cm (môžeme jemne navlhčiť). Každú guličku obalíme do marcipánového štvorca. Takto pripravené guličky obalíme v kakau. TIP: Ak nemáme vhodné formičky cesto striekame na plech s papierom na pečenie do tvaru buflerov-budú však menej klenuté!

  

  

 

 

Klasika s pravým marcipánom - Marcipánové zemiaky