![Receptúry s Jung Basis Rühr - ako od mamičky Receptúry s Jung Basis Rühr - ako od mamičky](https://www.zeelandia.sk/receptury/receptury-s-jung-basis-ruhr-ako-od-mamicky/@@images/image-1280-5aab7b54ffdc00e3b11ec64e0b55e7f8.jpeg)
![Receptúry s Jung Basis Rühr - ako od mamičky Receptúry s Jung Basis Rühr - ako od mamičky](https://www.zeelandia.sk/receptury/receptury-s-jung-basis-ruhr-ako-od-mamicky/@@images/image-768-bd712fd93e0f2f2bdc31554f539fd732.jpeg)
Klasika s pravým marcipánom - Marcipánové zemiaky
Klasika s pravým marcipánom - Marcipánové zemiaky
Chutné marcipánové zemiaky potešia ako klasikov, tak aj mladšiu generáciu, nakoľko na ich výrobu je použitý pravý 1:3 ( 25 % podiel mandlí) Marcipán zo Zeelandie.
Korpus:
300 g | Jung Basis Rühr | |
170 g | Tek. vaj. melanž | |
145 g | rastlinný olej |
Náplň 1:
85 g | Zela delikates | |
65 g | Bolero instant | |
30 g | voda |
Obalenie zemiakov:
900 g | Marsepein 1:3 Zeelandia |
Dozdobenie:
60 g | kakao cukrárske |
Technologický postup
Jung Basis Rühr, tek. vaječnú melanž a olej miešame pri pomalom chode stoja cca 5 min. Vymiešané cesto dávkujeme do polguľových formičiek vystriekaných Carlex Spray. Pečieme cca 20min. pri 180°C v závislosti od typu pece. Príprava krému: Bolero instant zmiešame s vodou a necháme postáť. Potom vyšľaháme so Zela Delikates do hladkého krému. Do upečených guličiek urobíme dierku (vareškou, prstom) a naplníme pripraveným krémom. Marcipán rozvaľkáme na hrúbku cca 2mm a narežeme na štvorce o rozmere 9x9cm (môžeme jemne navlhčiť). Každú guličku obalíme do marcipánového štvorca. Takto pripravené guličky obalíme v kakau. TIP: Ak nemáme vhodné formičky cesto striekame na plech s papierom na pečenie do tvaru buflerov-budú však menej klenuté!
![Klasika s pravým marcipánom - Marcipánové zemiaky](https://www.zeelandia.sk/receptury/receptury-s-jung-basis-ruhr-ako-od-mamicky/klasika-s-pravym-marcipanom-marcipanove-zemiaky/@@images/image-400-2a96ce2d21078dff2021daf11ef35596.jpeg)