Kakaový koláč s višňami
Kakaový koláč s višňami
Čas strávený s rodinou je nielen v tejto dobe naozaj dôležitý. Spomienky na detstvo prenesené pomocou chutného koláča ako od mamičky do dnešnej doby - to je naozaj retro chutná spomienka. Nielen pre cukrárov, ale aj pre pekárov a domácich kutilov ponúkame tieto skvelé receptúry s Jung Basis Rühr - trenou hmotou od Zeelandie pre vytvorenie jednoduchých ale pritom efektne vyzerajúcich koláčov vo formičke alebo na plechu.
Hmota:
| 1250 g | Jung Basis Rühr | |
| 730 g | Tekutá vaječná melanž | |
| 630 g | rastlinný olej | |
| 130 g | Kakaový prášok | |
| 260 g | voda | 
Náplň:
| 1000 g | Fruitful Višňa | 
Dozdobenie:
| 100 g | Scaldis White | 
Technologický postup
Kakaový prášok zmiešame s vodou a pridáme ostatné suroviny na hmotu. Všetko vymiešame za pooci lopatky pri 2. rýchlostnom stupni šľahacieho stroja počas cca 4 minút.
Hmotu dávkujeme do papierových formičiek. Fruitful Višňa dávkujeme rovnomerne na povrch hmoty.
Pečieme pri 170-180°C cca 35-40 minút v závislosti od typu pece.
Bielu polevu si rozohrejeme vo vodnom kúpeli a dozdobíme pomocou drezírovacieho vrecka povrch upečených koláčov.
Dodatočné informácie
Receptúra pre 10 formičiek s koláčom o rozmere 170 x 35 x 110 mm.
                