MRKVOVÁ TORTA s jogurtom
MRKVOVÁ TORTA s jogurtom
Zdravá verzia mrkvovej torty z Jung Basis Rühr v spojení so Zeesanom Jogurt alebo iným druhom Zeesanu - ako je napr. Zeesan Tvaroh a pod.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
|---|---|---|---|
| Hmota: | 250 | g | Jung Basis Rühr |
| 135 | g | vajcia/váha po rozbití | |
| 100 | g | rastlinný olej | |
| 100 | g | mrkva strúhaná | |
| Náplň: | 300 | g | KEN LACTEA 35 % nesladená/Rosette |
| 75 | g | Zeesan Jogurt | |
| 75 | g | voda | |
| Dekorácia: | 70 | g | Roll Decor Icing - fondán. poťahovka |
| 50 | g | Hobliny dekorácia SMET |
Technologický postup
Nastrúhanú mrkvu pred použitím dobre vyžmýkame – odšťavíme.
(150 g strúhanej mrkvy je potom cca 100 g potrebných do receptúry).
Všetky suroviny vymiešame na homogénne cesto a dávkujeme do formy 23cm.
Pečieme pri 160°C cca 35 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Na vychladnutý korpus rozotrieme pripravenú náplň z Ken Lactea alebo Rosette a
Zeesanu- šľahačku vyšľaháme do polotuhej konzistencie a vmiešame
Zeesan pripravený s vodou podľa dodanej receptúry.
Dozdobíme bielymi čokoládovými hoblinkami a podľa fantázie
napr. mrkvičkami z modelovacej hmoty.
Dodatočné informácie
1 zákusok á 90 g.
