Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr

Malinovo-jogurtové rezy s Jung Basis Rühr

Chutné a svieže malinovo - jogurtové rezy dozdobené s čerstvými malinami a Palettou/želatínou osviežia nielen počas leta. V zimnom období viete nahradiť našimi Frutafillmi - a pripraviť si tak rôzne variácie rezov - napr. s marhuľami, čučoriedkou a pod.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Jung Basis Rühr (2xplech 60x20 cm) 500 g Jung Basis Rühr
250 g Zela delikates
250 g Tekutá vaječná melanž/vajcia
Jogurtová šľahačka: 150 g Zeesan jogurt
300 g vlažná voda
750 g polovyšľahaná smotana KEN Presto/Nata
Na dozdobenie: 450 g čerstvé maliny /alebo ľubovoľný Frutafill
300 g Paletta Spray Neutral v prípade čerstvých malín

Technologický postup

Príprava trenej hmoty: Jung Basis Rühr spolu miešame s Zela Delikates a celými vajcami pri pomalých otáčkach počas 3-5 minút.

Dávkujeme do 2 plechov o rozmere 60x20 cm a pečieme pri cca 180-190°C cca 25 - 30 minút v závislosti od typu pece.

Príprava jogurtovej šľahačky: Zeesan zmiešame s vlažnou vodou. Túto zmes zamiešame do polovyšľahanej rastlinnej alebo živočíšnej smotany KEN PRESTO/ KEN NATA/Rosette a podľa potreby došľaháme do požadovanej tuhšej konzistencie. Hotovú ochutenú šľahačku použijeme ďalej ako náplň rezov.

Výrobky pred krájaním nechajte aspoň 1 hod. stabilizovať v chladničke.

Skompletizovanie výrobku:

Prvý plát z Jung Basis Rühr natrieme s 900 g jogurtovej šľahačky a prikryjeme s druhým plátom z Jung Basis Rühr. Povrch natrieme zvyšnými 300 g jogurtovej šľahačky. Na povrch rezov naukladáme čerstvé maliny a zalejeme polevovým želé.

Palettu Spray Neutral zohrejeme na max. 80°C - takto pripravenou polevou polejeme zákusok a necháme stuhnúť. Prípadne ak robíme zákusok z Frutafillom namiesto čerstvých malín do zohriatej Paletty pridáme potrebné množstvo Frutafillu a aplikujeme na výrobok.

Palettu spray môžeme aj ľubovoľne prifarbiť alebo ochutiť ovocnou šťavou ak použijeme ovocie z kompótu.

Ak potrebujeme silnejšiu vrstvu môžeme použiť namiesto Paletty aj agar.

Malinovo-jogurtové rezy