Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr
Kakaový koláč s višňami

Čas strávený s rodinou je nielen v tejto dobe naozaj dôležitý. Spomienky na detstvo prenesené pomocou chutného koláča ako od mamičky do dnešnej doby - to je naozaj retro chutná spomienka. Nielen pre cukrárov, ale aj pre pekárov a domácich kutilov ponúkame tieto skvelé receptúry s Jung Basis Rühr - trenou hmotou od Zeelandie pre vytvorenie jednoduchých ale pritom efektne vyzerajúcich koláčov vo formičke alebo na plechu.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 1250 g Jung Basis Rühr
730 g vajcia/váha po rozbití
630 g rastlinný olej
130 g Kakaový prášok Arabesque
260 g voda
Náplň: 1000 g Fruitful Višňa
Dozdobenie: 100 g Arabesque Blanc -biela 29%

Technologický postup

Kakaový prášok zmiešame s vodou a pridáme ostatné suroviny na hmotu. Všetko vymiešame za pooci lopatky pri 2. rýchlostnom stupni šľahacieho stroja počas cca 4 minút.

Hmotu dávkujeme do papierových formičiek. Fruitful Višňa dávkujeme rovnomerne na povrch hmoty.

Pečieme pri 170-180°C cca 35-40 minút v závislosti od typu pece.

Bielu čokoládu si rozohrejeme vo vodnom kúpeli a dozdobíme pomocou drezírovacieho vrecka povrch upečených koláčov.

Dodatočné informácie

Receptúra pre 10 formičiek s koláčom o rozmere 170 x 35 x 110 mm.

Kakaový koláč s višňami