Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr

Dunajské vlny

Tento zákusok je určite klasikou nielen počas letného obdobia. Nesmie chýbať na žiadnej záhradnej párty, grilovačke ako klasický šťavnatý zákusok. Plnosť šťavnatých višní zaručí Frutiful Višňa a cesto ako od babičky získate použitím Jung Basis Rühr. Proste neodolateľné a navyše skvele dozdobené so smotanou a velvet sprejom posunie túto klasiku na vyššiu úroveň.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Receptúra:
Hmota: 500 g Jung Basis Rühr
270 g vajcia/váha po rozbití
235 g rastlinný olej
Náplň 1: 950 g Fruitful Višňa
Náplň 2: 1000 g Ken Presto/Rosette
Pomôcky na dozdobenie: Velvet sprej biely a ružový

Technologický postup

Jung Basis Rühr miešame v mixéri lopatkou s vaječnou melanžou a olejom 5 minút. Cesto natrieme na papier na pečenie na plech s rozmerom 60 x 40cm a založíme "obruč". (alebo 2 plechy 30x40 cm).

Cesto Čokoládové miešame v mixéri lopatkou s vaječnou melanžou a olejom 5 minút. Natrieme ho na vrstvu bieleho cesta, nemusíme úplne presne, ale napr. vytvoríme tzv. mramorový efekt.

Fruitful Višňa si rovnomerne rozmiestnime na cestá ešte pred pečením.

Pečieme všetko spolu pri 180 °C, približne 30 minút a následne dopekáme pri 150 °C ešte 10 minút v závislosti od typu pece.

Po vychladení vyšľaháme Ken Presto alebo Rosette do tuha a natrieme na celý povrch koláča, ktorý ostáva v obruči.

Na povrchu urobíme ozdobnou zúbkovanou cukrárskou kartou vlnky. Po zatuhnutí striekame povrch bielym Velvet sprejom a následne ružovým. Vhodne dozdobíme.

Dodatočné informácie

pre 48 ks á 60 g.

Dunajské vlny