![Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň](https://www.zeelandia.sk/receptury/receptury-cesta-jello-bolero-instant-a-kokosova-napln/@@images/image-1280-e0db62a45687c4e684ba956e843573bf.jpeg)
![Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň](https://www.zeelandia.sk/receptury/receptury-cesta-jello-bolero-instant-a-kokosova-napln/@@images/image-768-dcda013aa5653cc4f8162130fc71520c.jpeg)
Čokoládový muffin
Čokoládový muffin
Chutný čokoládový muffin z Cesta čokoládového ozdobený ako sa patrí krémom s chuťou vaječného likéru a dozdobený cukrovými vajíčkami. Stačí zmeniť dozdobenie a čokoládový muffin si tak vychutnáte počas celého roka - či už na Valentína, Veľkú Noc, v lete so zmrzlinou alebo na Vianoce. Ideálny aj pre deti do školy, na oslavy a pod.
Korpus:
1000 g | Cesto čokoládové | |
500 g | vajcia/váha po rozbití | |
500 g | rastlinný olej |
Krém:
375 g | Zela Delikates - maslo/margarín | |
375 g | Presta Brandy (vaječný likér) - puding |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou pri pomalých otáčkach počas cca 5 minút (nešľaháme a nemiešame príliš dlho). Hmotu dávkujeme do košíčkov na muffiny a pečieme pri 175 °C cca 40 minút. V teplovzdušnej rúre alebo rotačnej peci znížte teplotu na 150 - 160 °C.
Krém: Zmäknutý Zela Delikates vyšľaháme a zľahka doňho primiešame Presta Brandy (vaječný likér).
Krém striekame na vychladnuté muffinky a ľubovoľne dozdobíme napr. vajíčkami z marcipánu alebo kúpenými cukrovými vajíčkami z obchodu.
![Čokoládový muffin](https://www.zeelandia.sk/receptury/receptury-cesta-jello-bolero-instant-a-kokosova-napln/zeelandia-cesta-receptury/cesto-cokoladove-receptury/velkonocny-muffin/@@images/image-400-b3dd29a038bd18884ce7c2516443eabb.png)