Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň

Čokoládový muffin

Chutný čokoládový muffin z Cesta čokoládového ozdobený ako sa patrí krémom s chuťou vaječného likéru a dozdobený cukrovými vajíčkami. Stačí zmeniť dozdobenie a čokoládový muffin si tak vychutnáte počas celého roka - či už na Valentína, Veľkú Noc, v lete so zmrzlinou alebo na Vianoce. Ideálny aj pre deti do školy, na oslavy a pod.

Korpus:

1000 g   Cesto čokoládové
500 g   vajcia/váha po rozbití
500 g   rastlinný olej

Krém:

375 g   Zela Delikates - maslo/margarín
375 g   Presta Brandy (vaječný likér) - puding

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou pri pomalých otáčkach počas cca 5 minút (nešľaháme a nemiešame príliš dlho). Hmotu dávkujeme do košíčkov na muffiny a pečieme pri 175 °C cca 40 minút. V teplovzdušnej rúre alebo rotačnej peci znížte teplotu na 150 - 160 °C.

Krém: Zmäknutý Zela Delikates vyšľaháme a zľahka doňho primiešame Presta Brandy (vaječný likér).

Krém striekame na vychladnuté muffinky a ľubovoľne dozdobíme napr. vajíčkami z marcipánu alebo kúpenými cukrovými vajíčkami z obchodu.

Čokoládový muffin