Receptúry Receptúry

Špaldové tiramisu so škoricou a pomarančom NATIVA

Jedinečné spojenie špaldovo-ovseného korpusu a kombinácie chutí tiramisu mascarpone a jedinečného Fruitful Pomaranč.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 640 g NATIVA Spelt&Oat (špalda&ovos)
320 g Tekutá vaječná melanž
50 g rastlinný olej
50 g voda
Náplň 1: 1000 g Ken Presto
200 g Zeesan Tiramisu Mascarpone
250 g voda
Náplň 2: 300 g Fruitful Pomaranč
30 g voda
Náplň3: 340 g Fruitful Pomaranč
5 g mletá škorica
Dozdobenie: 5 g mletá škorica
450 g Fruitful Pomaranč
300 g Ken Presto

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus miešame v stroji lopatkou 5 minút pri stredne silných otáčkach.

Zmes rozotrieme na 2x plech s papierom na pečenie (34 x 50cm). Pláty pečieme pri teplote 200°C približne 6-8 minút.

Na vychladený plát si natrieme Fruitful Pomaranč zmiešaný s vodou. Ken Presto si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie, prilejeme Zeesan Tiramisu Mascarpone zmiešaný s vodou a šľahačku došľaháme do požadovanej konzistencie. 1/3 tiramisu krému natrieme na plát, ktorý je natretý s Fruitful Pomaranč. Druhý plát si rozrežeme na 6x rovnomerné pásiky. Z toho 3 pásiky poukladáme na rozotretý krém. Medzi pásikmi si necháme medzery. Na krém (medzi plátmi) rozotrieme Fruitful Pomaranč. Pláty pokropíme vodou. Celú plochu zatrieme 2/3 krému a posypeme škoricou.

Poukladáme druhú polovicu pásikov. (presne na miesta, kde ešte v kréme plát cesta nie je). Pláty pokropíme vodou. Na celú plochu natrieme zvyšok krému. Necháme do druhého dňa postáť. Pomocou drezírovacieho vrecka s hladkou špičkou striekame na povrch tiramisu pásiky. (každý tretí pásik na šikmo).

Povrch posypeme jemne škoricou. Tým istým drezírovacím vreckom s tým istým krémom striekame pásiky na povrch hneď vedľa tých posypaných.

Do zvyšnej medzery, ktorá je na povrchu striekame Fruitful Pomaranč pomocou drezírovacieho vrecka s hladkou špičkou. Môžeme dozdobiť plátkom čerstvého pomaranča.

Dodatočné informácie

pre 28 ks á 110 g.

Špaldové tiramisu so škoricou a pomarančom NATIVA