Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

Müsli chlieb so Silkgrain Sonnen Müsli

Kvasová varená zápara s ovsom a bohatým obsahom ľanových, slnečnicových, chia, quinoa a konopných semienok s viditeľnou bohatou štruktúrou na reze. S obsahom prírodného ovseného kvasu. Bez prídavku prídavných látok.Priamo pripravené na použitie - stačí otvoriť vrecko a pridať do miešania. Vďaka už pripravenej zápare - si uľahčíte prácu v pekárni - nemusíte záparu variť, vyhnete sa namáčaniu zŕn ako to je u suchých zmesí a vyhnete sa problémom s plesnivením výrobkov kvôli možnej kontaminácii pri namáčaní zŕn. V trende NATURAL (NON-E) Pre rozšírenie pekárskeho sortimentu viaczrnného chleba a pečiva. JEDINEČNOSŤ zápary: ideálne ako pre slané variácie (chlieb, pečivo, plundra), tak aj pre sladké variácie – muffin, sladké plundrové výrobky a pod. Dávkovanie: 30 – 50 % na hmotnosť múky (podľa druhu a typu použitia). Balenie: 15 kg kartón (3 x 5 kg sáčok). Minimálna trvanlivosť: 6 mesiacov od dátumu výroby.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 85 % Pšeničná múka T 650
15 % Ražná múka T 930
70 % Silkgrain Sonnen Müsli
1 % NON-E Premiumback
2 % soľ
3 % čerstvé droždie
53 % voda cca
Dozdobenie: 7 % Seedmix pos. zmes

Technologický postup

Cesto sa pripravuje na záraz.
Miešanie: 4 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta: 28 – 29 ° C. Čas zrenia cesta: v celku 15 – 20 minút.
Navážka na 1 ks: 700 g.

Tvarujeme do oválneho tvaru, obalíme v Seedmixe a vložíme do ošatky alebo voľne na plechy uzáverom dolu. Dáme do kysiarne.
Kysnutie: 45 – 50 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.

Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 210 °C, bez pary, po 3 min. otvoriť odťah, 7 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 25 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti
od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

navážka 700 g - hotový výrobok á 600 g.

Müsli chlieb so Silkgrain Sonnen Müsli