Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

Müsli bageta so Silkgrain Sonnen Müsli

Chutná viaczrnná bageta s trendy semienkami - chia, quinoa, konope, slnečnicou a ľanom a navyše bez pridania prídavných látok a s prírodným ovseným kvasom.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 90 % Pšeničná múka T 512
10 % Jung La baguette
50 % Silkgrain Sonnen Müsli
3 % čerstvé droždie
51 % voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 3 minúty pomaly a 7 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 28 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť. Cestové kusy následne tvarujeme do špicatého tvaru, ukladáme voľne na plechy,

dáme nakysnúť, po nakysnutí narežeme a pečieme.

Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie: I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

  1. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

navážka 144 g - hotová bageta á 120 g.

Müsli bageta