Tekvicovo-mrkvová šatôčka s marhuľkou
Tekvicovo-mrkvová šatôčka s marhuľkou
Žiadaná kombinácia plundrovej šatôčky a chutnej ovocnej - marhuľovej náplne od Zeelandie. Plundra je vyrobená so zeleninovej zápary Silkgrain pumpkin carrot (tekvica mrkva).
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
|---|---|---|---|
| Cesto: | 100 | % | Pšeničná múka T 512 |
| 30 | % | Silkgrain pumpkin carrot | |
| 15 | % | Nordix croissant 15 | |
| 8 | % | čerstvé droždie | |
| 5 | % | cukor kryštál | |
| 1,8 | % | jedlá soľ | |
| 38 | % | voda cca | |
| Na prevaľovanie: | 40 | % | Zeel. margarín ťažný-pláty |
| Náplň: | 90 | % | Plnka marhuľka termostabilná |
| Dozdobenie: | 5 | % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Doba miesenia: 5 min. pomaly a 4 min. rýchlo.
Teplota cesta je 21 – 22 °C. Zrenie cesta 10 – 15 minút. Zo surovín zamiesime cesto.
Prekladáme ťažným margarínom 3x4x3, finálna hrúbka cesta je 3,5 mm.
Vykrojíme štvorce o rozmere 11x11 cm, naplníme náplňou, uzavrieme a ukladáme na plechy.
Dáme nakysnúť. Pred pečením potrieme melanžou.
Kysnutie: 45 – 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 11 minút,
III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti
od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
pre 100 ks á 100 g výrobku s náplňou.
