Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

Oškvarkovo-cibuľové pagáče so Silkgrain Onion Garlic

Chutné cibuľovo-cesnakové pagáče s bravčovými oškvarkami (mletými) si určite nájdu svojich priaznivcov v rade spotrebiteľov nielen počas letných mesiacov a obdobia barbeque/grilovačiek.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
50 % Silkgrain Onion Garlic
1,5 % Lactorex originál
5 % čerstvé droždie
2 % soľ
20 % Oškvarky bravčové pek. mleté
51 % voda cca
Dozdobenie: 5 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Doba miesenia: 4 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta je 26 – 28°C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, ktoré delíme na 30-dielnej
deličke: pres 2 642 g. Navážka na 1 ks je 88 g.
Tvarujeme do tvaru žemlí, dáme podkysnúť, v polovici kysnutia roztlačíme do placky.

Pred pečením potrieme melanžou alebo mašľovacím prípravkom Ovex.
Kysnutie: 45 – 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 240 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti
od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

pre 75 g pagáče.

Oškvarkovo-cibuľové pagáče so Silkgrain Onion Garlic