Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

Delená bageta so Silkgrain Onion Garlic

Chutná delená bageta s kvasovou záparou Silkgrain Onion Garlic -cibuľovo-cesnakovou, ktorú si doma napr. ku grilovačke, mäsku alebo len tak na raňajky podelí celá rodinka.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
50 % Silkgrain Onion Garlic (cibuľovo-cesnaková zápara)
1 % NON-E Premiumback
2 % soľ jemná
4 % čerstvé droždie
50 % voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 26 - 28°C.

Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Z uvedených surovín zamiesime cesto a necháme vyzrieť. Po vyzretí tvarujeme do tvaru bagiet a dáme nakysnúť. V polovici kysnutia narazíme kartou a dáme dokysnúť. Po nakysnutí pečieme v zaparenej peci.

Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie: 

I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 13 minút,

III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

receptúra je kalkulovaná pre navážku 132 g cesto. Navážka delenej bagety po upečení je á 110 g.

Delená bageta so SILKGRAIN Onion Garlic