Silkgrain inšpirácie a receptúry
Špaldový chlieb ideálny na grilovačku

Chutný a jedinečný špaldový chlieb s mäkkými zrnami špaldy z kvasovej zápary Silkgrain Spelt ideálny pre gril párty. Hlavné zložky: tekutý špaldový kvas bez éčok špaldové zrná 45 % soľ 1,0 % Odporúčané dávkovanie: 50 - 100 % na množstvo múky

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 60 % pšeničná múka T 650
40 % ražná múka T 930
50 % Silkgrain Spelt/špalda
3 % čerstvé droždie
2 % soľ
1 % NON-E Stabilizátor chleba a pečiva
65 % voda cca

Technologický postup

Miešanie: 6 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

Teplota cesta: 28 - 30 °C. Zrenie cesta: 20 minút.

Tvarujeme do požadovaného tvaru a ukladáme na plechy alebo do ošatiek.

Kysnutie cesta: 40 min. 35 °C a rel. vlhkosti 75%.

Pečenie:

I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 230 °C, bez pary,  otvorený odťah, 5 minút,

III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 33 minút.

Doba pečenia je v závislosti od navážky a typu pece.

Špaldový chlieb ideálny na grilovačku