![Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/mr-korn-silkgrain-inspiracie-a-receptury/@@images/image-1280-5aab7b54ffdc00e3b11ec64e0b55e7f8.jpeg)
![Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/mr-korn-silkgrain-inspiracie-a-receptury/@@images/image-768-bd712fd93e0f2f2bdc31554f539fd732.jpeg)
LEGIM strukovinová kocka
LEGIM strukovinová kocka
Plnohodnotné bielkoviny v zápare Jedna z najnovších zápar v ponuke Zeelandia spoločností. Okrem toho, že je prírodná a bez obsahu prídavných látok, nesie v sebe ďalšiu jedinečnú vlastnosť. Hlavnými surovinami je šošovica a mungo fazuľka, ktoré majú vysoký obsah bielkovín, ale navyše v receptúrach v kombinácii s pšenicou a ražou vytvárajú tzv. kompletnú bielkovinu. Tá je pre telo človeka veľmi prospešná nielen z hľadiska zdravého životného štýlu.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
50 | % | Silkgrain LEGIM | |
2 | % | Lactorex originál | |
4 | % | rastlinný olej | |
3 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | soľ | |
43 | % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 5 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta je 26 – 27°C. Zrenie cesta 15 – 20 minút.
Zo surovín zamiesime cesto. Necháme vyzrieť.
Po vyzretí cesta rozgúľame na rolfixe poždovanú hrúbku cesta (10 mm).
Rozkrájame pomocou radielka alebo Ruk-cuku na štvorce o rozmere 10x10 cm.
Ukladáme na plechy a dáme kysnúť. Povrch môžeme posypať dekorom.
Kysnutie: 40 – 45 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti
od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Pre 90 g kocky.
![LEGIM strukovinová kocka](https://www.zeelandia.sk/receptury/mr-korn-silkgrain-inspiracie-a-receptury/silkgrain-legim-receptury/legim-strukovinova-kocka/@@images/image-400-5d65abaeaeeaee4d6a50d9f74f984c99.jpeg)