Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

LEGIM bageta/pečivo

Plnohodnotné bielkoviny v zápare Jedna z najnovších zápar v ponuke Zeelandia spoločností. Okrem toho, že je prírodná a bez obsahu prídavných látok, nesie v sebe ďalšiu jedinečnú vlastnosť. Hlavnými surovinami je šošovica a mungo fazuľka, ktoré majú vysoký obsah bielkovín, ale navyše v receptúrach v kombinácii s pšenicou a ražou vytvárajú tzv. kompletnú bielkovinu. Tá je pre telo človeka veľmi prospešná nielen z hľadiska zdravého životného štýlu.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
50 % Silkgrain LEGIM
1 % Lactorex originál
3 % Zeelandia margarín Zeelback
4 % čerstvé droždie
2 % soľ
48 % voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 3 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 29°C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, ktoré delíme na 30-dielnej
deličke: pres 3 240 g. Navážka na 1 ks je 108 g.

Tvarujeme do tvaru rožka/žemlí/pletenky/bagetky a pod. Ukladáme na plechy. Dáme nakysnúť.
Kysnutie: 45 – 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti
od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Pre 90 g rožky/pečivo/bagety.

LEGIM bageta/pečivo