Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

 CHIA  chlieb so Silkgrain/Mr. Korn Chia

Varená zápara s obsahom CHIA semienok. Mr. Korn/Silkgrain CHIA – Vaša energia na celý deň. Zdravotné tvrdenie: Zdroj omega-3 mastných kyselín. Vďaka Zeelandii teraz môžete svojim zákazníkom ponúknuť ako pekárske aj cukrárske výrobky s bohatým podielom semienok CHIA. S Mr. Korn/Silkgrain CHIA budú Vaše výrobky – chleby a pečivo šťavnaté, na reze bohaté s viditeľnými semienkami CHIA. Dôvod: Mr. Korn/Silkgrain CHIA je ďalšou v rade našich varených zápar pripravená klasickým varením. Semienka CHIA sú hydrofilné a v zápare zväčšia svoj objem až 12x. Vďaka tejto vlastnosti sú obalené gélovou zložkou spolu s ostatnými surovinami v zmesi. To má nezanedbateľný vplyv na trvanlivosť a šťavnatosť chleba a pečiva a na jeho štruktúru. Hotový výrobok je zároveň dobre stráviteľný. Dávkovanie: 50 % na množstvo pridanej múky.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Zápara: 10 % zemiakové vločky
40 % vody do zápary
Cesto: 90 % pšeničná múka T 650
10 % ražná múka T 930
50 % Silkgrain/Mr. Korn Chia (zápara)
1 % Zela Sauer Liquid
3,5 % čerstvé droždie
1,8 % soľ
16 % voda cca

Technologický postup

Cesto sa pripravuje na záraz.
Miešanie: 6 min. pomaly a 3 min. rýchlo.
Teplota cesta: 28 – 29 ° C.
Čas zrenia cesta: v celku 5 – 10 minút.


Navážka na 1 ks: 486 g.
Tvarujeme do tvaru veky a ukladáme do ošatiek alebo voľne na plechy.


Dáme do kysiarne. Pred pečením narežeme.
Kysnutie: 50 – 55 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.


Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 230 °C, bez pary, po 3 min. otvoriť odťah, 14 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 18 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti
od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks chleba je 486 g. Chlieb má po upečení 450 g.

CHIA chlieb so Silkgrain/Mr. Korn Chia