Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

CHIA jemné pečivo

Varená zápara s obsahom CHIA semienok. Silkgrain/Mr. Korn CHIA – Vaša energia na celý deň. Zdravotné tvrdenie: Zdroj omega-3 mastných kyselín. Vďaka Zeelandii teraz môžete svojim zákazníkom ponúknuť ako pekárske aj cukrárske výrobky s bohatým podielom semienok CHIA. So Silkgrain/Mr. Korn CHIA budú Vaše výrobky – chleby a pečivo šťavnaté, na reze bohaté s viditeľnými semienkami CHIA. Dôvod: Silkgrain/Mr. Korn CHIA je ďalšou v rade našich varených zápar pripravená klasickým varením. Semienka CHIA sú hydrofilné a v zápare zväčšia svoj objem až 12x. Vďaka tejto vlastnosti sú obalené gélovou zložkou spolu s ostatnými surovinami v zmesi. To má nezanedbateľný vplyv na trvanlivosť a šťavnatosť chleba a pečiva a na jeho štruktúru. Hotový výrobok je zároveň dobre stráviteľný. Dávkovanie: 50 % na množstvo pridanej múky.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
50 % Silkgrain/Mr. Korn Chia (zápara)
8 % Korent Vanilla
0,5 % Gamma Bonpano
14 % cukor kryštál
10 % Zeelandia margarín Zeelback
8 % čerstvé droždie
1,4 % soľ
25 % voda cca
Dozdobenie: potretie výrobkov pred pečením 7 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta: 26 – 28 °C. Zrenie cesta: 10 – 15 minút.

Cestový kus á 216 g. Tvarujeme do požadovaného tvaru a ukladáme na plechy.

Kysnutie: 45 – 50 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

Pečenie:

I. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 8 minút,

III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks napr. pletenky je 209 g + 7 g potretie melanžou.

Po upečení má 1 ks á 180 g.

CHIA jemné pečivo