Receptúry
Twister s makovou náplňou

Makový twister ako od babičky - plný vysokokvalitného maku - z novej Plnky makovej premium s obsahom až 50 % maku. Ponúknite svojim zákazníkom skutočnú kvalitu. Korent vanilla je zmes na prípravu jemného pečiva, ktorá si nájde široké uplatnenie vo Vašej pekárni a je veľmi obľúbená spotrebiteľmi.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
8 % Korent vanilla
1,6 % soľ
10 % Zeel. margarín Zeelback
8 % cukor kryštál
6 % droždie čerstvé
46 % voda cca
Náplň:
93,75 % Plnka maková premium
56,25 % voda
Dozdobenie:
5 % Tek. vaj. melanž na potretie

Technologický postup

    Cesto pripravujeme na záraz, doba miesenia je 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 26 - 28 °C.

    Rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame a necháme zrieť  cca 10 – 15 minút. Rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, ktorý natrieme pripravenou náplňou a zvinieme ako závin. Závin po dĺžke rozrežeme na polovicu, a zapletieme do twistera,  pričom časť s náplňou smeruje hore. Dáme na plech, vložíme do kysiarne nakysnúť. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

    Kysnutie je cca 55 - 65 minút,  pri 30° C a r.v. 75 %.

    Pečieme pri poč. teplote 200 °C, postupne klesajúcej na 190 °C, v zaparenej peci cca 22 - 23 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Twister s makovou náplňou