![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-1280-f490951402ad17f7b8a13839a699297b.jpeg)
![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-768-bd712fd93e0f2f2bdc31554f539fd732.jpeg)
Rožok lístkový s makovou náplňou
Rožok lístkový s makovou náplňou
Rožteky bohato plnené makovou plnkou premium potešia každého milovníka makovej chuti. Chutné lístkové cesto za použitia Zeelandia margarínu ťažného-pláty a Tekutej vaječnej melanže do cesta a na dekoráciu dotvoria chuť a celkovú kvalitu upečených makových rožtekov. Plnka maková premium obsahuje až 50 % maku.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
5 % | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
1,5 % | ocot | |
1,5 % | soľ | |
46 % | voda cca | |
50 % | Zeel.margarín ťažný pláty |
Náplň:
250 % | Plnka maková premium | |
150 % | voda |
Dozdobenie:
5 % | Tek. vaj. melanž na potretie |
Technologický postup
Miešanie: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 20 – 22 °C. Zrenie cesta: 05 – 10 minút.
Prevalovať systémom 3x4x3x4. Medzi druhým prekladaním necháme cesto 20 min. odležať v chlade.
Finálny plát cesta rozváľame na hrúbku 1,4 mm a vykrojíme štvorce o rozmere 12x12 cm. Naplníme pripravenou náplňou, zvinieme a stočíme do rožka-podkovy.
Pečenie:
I. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,
II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 8 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.
![Rožok lístkový s makovou náplňou](https://www.zeelandia.sk/receptury/makove-a-orechove-receptury-s-plnkami-premium/rozok-listkovy-s-makovou-naplnou/@@images/image-400-2a96ce2d21078dff2021daf11ef35596.jpeg)