Receptúry
Plundrový venček s makovou náplňou

Plundrový venček z kvalitnej zmesi Nordix croissant a novej makovej náplne v suchom stave s obsahom 50 % maku Plnkou makovou premium. Vychutnajte si túto skvelú kombináciu v podobe plundrového venčeka.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
15 % Nordix croissant
0,5 % Protea Stabili
3 % Tek. vaj.melanž
5 % cukor kryštál
2 % soľ
7 % droždie
46 % voda
45 % margarín na preváľanie napr. Puff Pastry Prof. 80
Náplň:
75 % Plnka maková premium
45 % voda
Dozdobenie:
5 % Tek. vaj. melanž na potretie

Technologický postup

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 20 - 22 ºC. Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

    Plát cesta o šírke 50 cm, polovicu natrieme pripravenou náplňou a preložíme druhou polovicou. Krájame pásy o šírke 3 až 4 cm, stočíme 4 až 5 krát a zvinieme do venčeka. Pred pečením potrieme výrobky melanžou.

    Kysnutie: 45-50 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.

    Pečenie:

    I. 230 ºC, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,

    II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,

    III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Plundrový venček s makovou náplňou