Receptúry
Štrúdľa orechovo-jablková

Štrúdľa ako sa patrí - bohatá na kvalitnú orechovú plnku premium ( s obsahom až 50 % vlašských orechov) a jablkových kociek z našej ponuky (vo vlastnej šťave, bez pridaného cukru, vákuovo balené, spracované na špeciálnej linke) Vašich zákazníkov určite vždy vráti kúpiť si ďalšiu a ďalšiu štrúdľu vo Vašom obchode.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
5 % Tek.vaj. melanž/vajcia
1,5 % ocot
1,5 % soľ
46 % voda cca
50 % Zeel.margarín ťažný pláty
Náplň:
240 % Plnka maková premium
120 % Jablkové kocky
50 % rastlinný olej
Dozdobenie:
20 % Tek. vaj. melanž na potretie

Technologický postup

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 20 – 22 °C. Zrenie cesta: 05 – 10  minút.

    Prevaľovať systémom 3x4x3x4. Medzi druhým prekladaním necháme cesto 20 min. odležať v chlade.
    Finálny plát cesta rozváľame na hrúbku 1,2 mm o rozmere 45x80 cm.

    Potrieme olejom, posypeme suchou náplňou a na povrch náplne dávkujeme jablkové kocky. Stočíme do štrúdle. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

    Pečenie:

    I. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

    II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

    III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 6 minút.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Štrúdľa orechovo-jablková