Receptúry
Rožok lístkový s orechovou náplňou

Rožteky bohato plnené orechovou plnkou premium potešia každého milovníka vlašsko-orechovej chuti. Chutné lístkové cesto za použitia Zeelandia margarínu ťažného-pláty a Tekutej vaječnej melanže do cesta a na dekoráciu dotvoria chuť a celkovú kvalitu upečených orechových rožtekov. Plnka orechová premium obsahuje až 50 % vlašských orechov.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
5 % Tek.vaj. melanž/vajcia
1,5 % ocot
1,5 % soľ
46 % voda cca
50 % Zeel.margarín ťažný pláty
Náplň:
267 % Plnka orechová premium
133 % voda
Dozdobenie:
5 % Tek. vaj. melanž na potretie

Technologický postup

    Miešanie: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 20 – 22 °C. Zrenie cesta: 05 – 10  minút.

    Prevaľovať systémom 3x4x3x4. Medzi druhým prekladaním necháme cesto 20 min. odležať v chlade.
    Finálny plát cesta rozváľame na hrúbku 1,4 mm a vykrojíme štvorce o rozmere 12x12 cm. Naplníme pripravenou náplňou, zvinieme a stočíme do rožka-podkovy.

    Pečenie:

    I. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,

    II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,

    III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 8 minút.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Rožok lístkový s orechovou náplňou