Receptúry Receptúry

Schwarzwald torta s višňami

Bohato naplnená a krásne ozdobená Schwarzwald torta z jemného treného cesta zo Sacherky, plná chutných višní a vyšľahanej smotany.

Cesto:

250 g   Sacherka - zmes
115 g   Tekutá vaječná melanž
25 g   rastlinný olej
40 g   voda

Náplň 1:

230 g   Fruitful Višňa
2 g   agar

Náplň 2:

250 g   Ken Presto

Dozdobenie:

230 g   Fruitful Višňa
400 g   Scaldis Dark

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus si dáme do šľahača a šľaháme približne 5 minút. Vyšľahanú hmotu si nalejeme do tortovej formy s priemerom 16cm. Pečieme pri teplote 175°C cca 40-45 minút. Korpus necháme vychladiť.

Po vychladení ho prekrojíme 1x a najprv natrieme vrstvu višňového Fruitfulu s Agarom, ktorú si predtým tepelne zohrejeme na sporáku v hrnci. Po vychladení Fruitfulu nanesieme vyšľahaný Ken Presto.

Zhruba 1/3 z vyšľahaného Ken Presta si ponecháme bokom. Priložíme vrchný korpus a jemne pritlačíme, aby sa hmoty prepojili. Zvyšným Ken Prestom si tortu ponatierame dookola aj na povrchu. Necháme zatuhnúť.

Po zatuhnutí tvarujeme zo Scaldis Dark čokoládové ozdoby, ktoré poukladáme po boku torty. Na povrch rozotrieme ešte vrstvu Fruitful Višňa.

 

Dodatočné informácie

Pre 12 ks.

Schwarzwald torta s višňami