Receptúry Receptúry

Medové rezy s tekvicou

Jednoducho neodolateľná kombinácia. Mimoriadne jemný, chutný a lahodný zákusok so základom skvelého medového cesta od Zeelandie (pripraveného za tepla a dobre odležaného ako má byť). Skvelo doplnená chuť náplní - prepojenie vanilkovo-smotanového krému so Zela Delikates a novinky v našom portfóliu, ktorá aj keď je plant-based, v podobe tekvicovej náplne, neskutočne prekvapí chuťou a vhodnosťou použitia práve do tohto cukrárskeho výrobku.

Korpus:

1000 g   Cesto Medové
250 g   prevarená voda
65 g   Tekutá vaječná melanž

Náplň 1:

1000 g   Zela Delikates
800 g   práškový cukor
200 g   Rap Special
300 g   voda
65 g   Fruitful Citrónový krém

Náplň 2:

850 g   voda
50 g   kryštálový cukor
20 g   agar
1000 g   Fruitful pumpkin (hladký tekvicový krém)

Technologický postup

Do prevarenej vody nasypeme cesto medové a miešame až kým sa nespojí. Do polovychladenej zmesi zamiešame vaječnú melanž. Cesto necháme odpočívať 2 dni v chladničke. Opäť ho premiešame a vaľkáme ho priamo na plechu na 4ks rovnakých plátov o veľkosti 60x40 cm. Popichané pečieme pri teplote 210°C približne 5 minút v závislosti od typu pece. Zela Delikates izbovej teploty šľaháme s práškovým cukrom do penista. Primiešame Rap Special zmiešaný s vodou a Fruitful Citrónovým krémom. Dobre prešľaháme. Tento krém si rozdelíme na 2x. Medzitým si uvaríme vodu s kryštálovým cukrom, agarom a Fruitful pumpkin-tekvicou. Zmes necháme vychladiť. Na prvý plát natrieme prvú polovicu tukového krému. Priložíme druhým plátom, na ktorý rozotrieme tekvicovú náplň. Ideálne je to skladať v "obruči". Tekvicovú náplň ponecháme stuhnúť, až tak priložíme ďalší plát, na ktorý natrieme zvyšný biely krém. Prikryjeme posledným plátom a polejeme roztopenou Satinou tmavou zriedenou s olejom.

Dodatočné informácie

pre 60 ks á 75 g.

Medové rezy s tekvicou