Receptúry Receptúry

Makové laskonky

Mňam! LASKONKA! Nakoľko sme národ makový a naša cukrárka je vášnivá milovníčka maku, neodmysliteľne ide o makovú laskonku. Lebo aj laskonky sa dajú upiecť inak a efektne. Kvalitná maková náplň Premium s obsahom 50 % maku je navyše bezéčková a jej chuť sa priam prisypala do bielkovej hmoty sama od seba. Chutný krém na nerozoznanie od masla vďaka Zela Delikates obsahujúcej mliečne zložky a maková náplň je tiež to pravé makové. Nezabudnite INovatívne ozdobiť!

Korpus:

100 g   Bianca
100 g   kryštálový cukor
100 g   voda 60°C
50 g   Plnka maková Premium

Náplň 1:

440 g   Zela Delikates
105 g   práškový cukor
70 g   Plnka maková Premium
35 g   mak celý
200 g   Presta Cream

Dozdobenie:

60 g   Satina biela
10 g   rastlinný olej
10 g   mak celý

Technologický postup

Vlažnú vodu miešame v kotlíku s kryštálovým cukrom do rozpustenia. Prisypeme Bianca a hmotu šľaháme pri najvyššej rýchlosti 5 minút. Ručne primiešame plnku makovú Premium. Túto snehovo-makovú zmes rozotierame cez šablóny na laskonky na papier na pečenie a necháme v peci sušiť pri teplote 90°C cca 2 hodiny v závislosti od pece. Zela Delikates  izbovej teploty si vyšľaháme do peny s práškovým cukrom. Primiešame Presta cream a šľaháme kým sa hmoty nespoja. Na koniec už len ručne primiešame Plnku makovú Premium aj s celým makom. Touto náplňou pomocou drezírovacieho vrecka s ozdobnou špičkou naplníme laskonky. Povrch ešte ozdobíme cik-cak čiarkou z roztopenej zela polevy bielej s olejom a posypeme celým makom. Môžeme posypať aj červeným lyofilizovaným ovocím napr. malinami.

Dodatočné informácie

pre 30 ks á 25 g.

Makové laskonky