Receptúry Receptúry

Makové Crakelin venčeky

Neštandardné crakelin venčeky s makom naplnené krémovo-šľahačkovou náplňou a Fruitful Višňa jemne dozdobené dekoráciou zo Scaldis Dark.

Odpaľovaná hmota:

125 g   Brand 100
190 g   voda vlažná

Crakelin makový:

12 g   Pšeničná múka T 512
25 g   Plnka maková Premium
20 g   Zela Delikates
13 g   kryštálový cukor

Náplň 1:

420 g   Presta Cream
150 g   Ken Lactea 35% nesladená

Náplň 2:

300 g   Fruitful Višňa

Dekorácia:

20 g   Scaldis Dark

Technologický postup

Brand 100 s vodou si lopatkou vymiešame v šľahači najprv pri nižších otáčkach cca 2 minúty, potom pri vyšších otáčkach cca 7 minút. Pomocou drezírovacieho vrecka s ozdobnou špičkou striekame na plech vyložený pečným papierom venčeky o priemere 7,5 cm.

Všetky suroviny na čiapočku (crakelin) si zmiešame dokopy. Vyvaľkáme tenší plát, ktorý si necháme zatuhnúť v mrazáku. Po zatuhnutí vykrajujeme tvar venčekov presne o veľkosti, aby pokryli povrch venčeka.

Pečieme pri teplote 190°C  25 minút a dopekáme pri 180°C ešte 10 minút. Venčeky ihneď spotrebujeme. Nesmú sa piecť do zásoby. Maková vrstva by príliš navlhla.

Venčeky po vychladení prekrojíme na polovicu. Na spodok striekame drezírovacím vreckom s ozdobnou špičkou krém, ktorý sme si pripravili vyšľahaním Presta Cream s Ken Lactea. Na tento "pudingový základ"  poukladáme višňový Fruitful a prikryjeme vrchnou makovou časťou. Jemne dozdobíme čokoládovými prúžkami zo Scaldis Dark.

Dodatočné informácie

Pre 6 ks.

Makové Crakelin venčeky