Receptúry Receptúry

Jogurtová svadobná torta s čučoriedkami

Chutné a moderné spojenie bezlepkového korpusu Nuvola a kombinácie chutí Jogurtovej náplne so šľahačkou so sviežou čučoriedkovou náplňou Fruitful v svadobnej torte.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 450 g Zero Problem NUVOLA GF
80 g voda
340 g Tekutá vaječná melanž
Náplň 1: 800 g Jogurtová náplň
800 g Ken Presto
Náplň na povrch torty: 500 g Jogurtová náplň
500 g Ken Presto
Náplň 2: 600 g Fruitful Čučoriedka

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus šľaháme v mixéri 5 minút. Zmes naplníme do tortových foriem: 1x korpus s priemerom 24 cm a 1x korpus s priemerom 16 cm.
Korpusy pečieme naraz pri 180 °C - menší 45 min. a väčší 60 minút.


Jogurtovú náplň šľaháme v mixéri s Ken Prestom. Po vychladení každý korpus prekrojíme 2 x.
Na spodok aj stred korpusu (pri malom aj veľkom) natrieme Fruitful Čučoriedka.
Následne natrieme hrubšiu vrstvu jogurtovej náplne a korpusy spojíme dokopy.


Zvýši sa nám veľká časť krému, ktorou ponatierame ešte okolie aj povrch torty. Urobíme ozdobný okraj. Oba korpusy poukladáme na seba. Ideálne je mať tortu vystuženú kovovými tyčkami cez vnútro torty, pretože je skutočne jemná. Nakoniec ju vhodne dozdobíme napr. živými kvetmi.

Dodatočné informácie

pre 2-poschodovú tortu á 4 kg

Jogurtová svadobná torta s čučoriedkami