 
             
          Szilva torta Ø 20 cm
Szilva torta Ø 20 cm
Krémovosť a vyvážená kombinácia chutí sa snúbia v tejto skvelej Szilva torte. Proste neodolateľné spojenie parížskej smotany, vanilkového krému a skvele dochuteného slivkového lekváru v perníkovej trenej hmote bude chutiť každému na oslave. Vďaka dostupnosti surovín ideálna na prípravu počas celého roka.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt | 
|---|---|---|---|
| Hmota: | 750 | g | Cesto Korzenné | 
| 340 | g | voda | |
| 190 | g | rastlinný olej | |
| 130 | g | Lieskovo-orieškový krokant | |
| Náplň 1: | 400 | g | ON Slivkový lekvár industry s jablkami | 
| 80 | g | Brandy Soberano | |
| 600 | g | Ken Trufa | |
| Náplň 2: | 200 | g | Rap Special | 
| 400 | g | voda | |
| Dozdobenie: | 400 | g | Arabesque Blanc 29% | 
| 200 | g | Ken Presto | |
| 100 | g | Lieskovo-orieškový krokant | |
| sušené slivky v Arabesque čokoláde | |||
| čokoládové dekorácie | 
Technologický postup
Suroviny na korpus miešame lopatkou 4 minúty pri prvej rýchlosti. 
Pri konci miešania pridáme Lieskovo-orieškový krokant.
Pečieme pri teplote 160 °C cca 40 – 45 minút. Po vychladnutí prekrojíme na tri pláty.
Náplň 1: Slivkový lekvár rozmiešame so Soberanom a potrieme ním spodný a stredný plát.
Ken Trufu vyšľaháme a nanesieme na spodný plát, prikryjeme stredným plátom.
Rap Special spojíme s vodou a šľaháme 5 minút na najvyššej rýchlosti, hotový natrieme na stredný plát.
Prikryjeme vrchným plátom.
Ken Presto privedieme do varu a rozpustíme v nej Arabesque Blanc. Vychladnutú hmotu vyšľaháme do krému, ktorým potrieme povrch a aj obvod torty. Boky následne obalíme Lieskovo-orieškovým krokantom.
Na ozdobu môžeme použiť sušené slivky obalené v čokoláde, rôzne čokoládové dekorácie alebo inú dekoráciu podľa typu oslavy.
Náš tip: Szilva tortu jednoducho pripravíte aj ako chutné rezy.
Dodatočné informácie
pre 2 torty á 1 720 g.
Szilva torta - bohatá na kvalitné ingrediencie od Zeelandie
V tejto úžasnej slávnostnej torte sa spojili len tie najlepšie zmesi a náplne:
- kvalitná zmes na trenú hmotu Cesto Korzenné s jedinečnou vyváženou chuťou perníka,
- Slivkový lekvár industry s jablkami jemne dochutený Soberanom - pre vyzdvihnutie chute náplne,
- Ken Trufa - skvelá parížska smotana s obsahom pravej čokolády,
- ARABESQUE Noir 58 % a Blanc 29 % - ideálne nielen ako poleva ale aj pre ganáže a pralinky,
- chutný Lieskovo-orieškový krokant - ktorý dodá torte ďalšiu dimenziu chuti a konzistencie,
- Rap Special - smotanovo - vanilkový krém za studena, vzdušný a dobre vyšľahaný skvele doplní
chuť čokolády a parížskej smotany v Szilva torte.
 
                