Receptúry Receptúry

Sacherka torta Ø18 cm

Narodeniny, meniny, rodinná oslava? Sacherka torta s božskými ingredienciami poteší chuťové poháriky pri každom slávnostnom okamihu. Šťavnatý korpus, bohato naplnený krémovou karamelovou náplňou a chrumkavou čokoládovou ganážou. Moderne dozdobená skvelo vynikne na každej oslave.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 1000 g Sacherka - zmes
450 g Tekutá vaječná melanž
150 g rastlinný olej
200 g voda
Náplň 1: rozvar 50 g Nativa Apricot (bez pridaného cukru)
50 g voda
Náplň 2: 60 g Arabesque Noir 58%
90 g Ken Presto
30 g Lieskovo-orieškový krokant
Náplň 3: 700 g Mifi karamelová
350 g Zela Delikates
Dozdobenie: 50 g Arabesque Noir 58%
100 g Ken Presto
50 g Lieskovo-orieškový krokant
50 g Mifi karamelová

Technologický postup

Suroviny na korpus miešame lopatkou na stredných otáčkach 5 minút. Pečieme 4 samostatné korpusy pri teplote 145 °C, v závislosti od typu pece cca 30-35 minút.

Vychladené korpusy potrieme rozvarom z vody a Nativy Apricot.

Ken Presto privedieme do varu, zalejeme ňou čokoládu Arabesque, prisypeme krokant a miešame do spojenia hmoty.

Na navlhčený korpus dáme 1/3 ganáže, postupujeme rovnako aj pri druhom a treťom korpuse, ale tortu ešte neskladáme.

Korpusy necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme krém z Mifi karamelovej a Zela Delikates.

Tretinu krému odoberieme na potretie korpusov, zvyšným tortu po vyskladaní poobtierame. Krém nanášame až na vychladenú ganáž.

Povrch oblejeme ganážou z Ken Presta a čokolády Arabesque.

Dozdobíme rozetkami z Mifi karamelovej, čokoládovými dekoráciami podľa vlastnej fantázie a typu oslavy, na ktorú tortu pripravujeme.

Na spodnú časť zľahka pritláčíme krokant na celkové dozdobenie torty.

Dodatočné informácie

pre 1 tortu á 2115 g.

Sacherka torta - bohatá na kvalitné ingrediencie od Zeelandie
V tejto úžasnej slávnostnej torte sa snúbia len tie najlepšie zmesi a náplne:
- kvalitná zmes Sacherka s obsahom pravých čokoládových kúskov,
- jedinečne chutná marhuľová náplň bez pridaného cukru alebo sladidiel NATIVA Apricot,
- kvalitná belgická čokoláda ARABESQUE Noir 58 % - ideálna ako poleva ako aj pre ganáže a pralinky,
- chutný Lieskovo-orieškový krokant - ktorý dodá torte ďalšiu dimenziu chuti a konzistencie,
- skvelá karamelová náplň na mliečnej báze Mifi karamelová, ktorá je použitá aj na dozdobenie torty.

Sacherka torta Ø18 cm