Receptúry Receptúry

Pistáciové meringue

Pistáciové meringue sú dnes v zahraničí bežne dostupné v ponuke pekární a cukrární. Prinášame Vám teda inšpiráciu veľmi chutnej kombinácie bielkovej hmoty s pistáciovou pastou a drvenými pistáciami, ktorú si obľúbia všetci, či už na detskej oslave alebo rodinnom posedení. Farebnosti a kombinácii orechov/mandlí ako aj veľkosti meringue sa tu samozrejme medze nekladú.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 200 g Bianca
200 g voda
200 g kryštálový cukor I
200 g kryštálový cukor II
Náplň: 80 g Compound Pistache -ochucovacia pasta
200 g drvené pistácie

Technologický postup

Horúcu vodu (70°C), Biancu a cukor I vyšľaháme metličkou do peny 6 minút na najvyššej rýchlosti, následne za stáleho šľahania postupne prisypeme cukor II a došľaháme ešte 5 minút na strednej rýchlosti.

Do hotovej hmoty jemne vmiešame pistáciovú pastu a drvené pistácie.

Pomocou dvoch kariet vytvarujeme kopček cca 100g.

Sušíme pri teplote 110 °C cca 85 minút.

Dodatočné informácie

pre 10 ks á 80 g.

Pistáciové meringue