Receptúry Receptúry

Makovo-vanilková torta Ø 18 cm

Mak - smotana - maliny sa snúbia v tejto slávnostnej smotanovo-tvarohovej tortičke. Ideálna na narodeniny, meniny, na výročie, Valentína alebo len tak pre potešenie cez víkend ku dobrej káve v nedeľu.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 65 g Piškóta 100 svetlá
45 g Tekutá vaječná melanž
10 g voda
Náplň 1: 195 g Plnka maková Premium
110 g voda
Náplň 2: 750 g Ken Presto
150 g Tvarohová náplň Štandard
10 g vanilková pasta
15 g Zeesan Neutral
Dozdobenie: 50 g Paletta Miroir Malina
50 g čerstvé maliny

Technologický postup

Suroviny na korpus šľaháme 7 minút a pečieme 8 minút pri teplote 170 °C. Do tortovej obruče vložíme rantovú fóliu.

Vložíme vychladený korpus, na ktorý navrstvíme hmotu pripravenú zmiešaním makovej náplne a vody.

Ken Presto, tvarohovú náplň, Zeesan a vanilkovú pastu vyšľaháme do jogurtovej konzistencie. Hmotu natrieme na makovú vrstvu a uhladíme.

Povrch potrieme Palettou Miroir malina a dozdobíme čerstvými malinami. Dôkladne vychladíme.

Dodatočné informácie

pre 1 tortu á 1400 g.

Makovo-vanilková torta Ø 18 cm