Lentilková torta 30 x 30 cm
Lentilková torta 30 x 30 cm
Hravá lentilková torta pre detské oslavy. S farebnými piškótovými korpusmi, jemnou krémovo-smotanovo náplňou z kombinácie Dip Neutral a Ken smotany, ktorá vydrží aj počas letných osláv. Potiahnutá tenkou vrstvou cukrovej poťahovky s efektnou mašľou a milým efektom farebných lentiliek poteší nielen deti.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
|---|---|---|---|
| Hmota: | 335 | g | Piškóta 100 svetlá |
| 200 | g | Tekutá vaječná melanž | |
| 70 | g | voda | |
| 6 | g | potravinárske farbivo-napr. červené, zelené a modré | |
| Náplň: | 300 | g | Dip Neutral |
| 300 | g | Ken Lactea nesladená | |
| Dozdobenie: | 400 | g | Dip Neutral |
| 700 | g | Roll Decor icing | |
| 150 | g | ružičková K2 na mašľu | |
| 50 | g | lentilky |
Technologický postup
Suroviny na korpus šľaháme metličkou 5 minút. Hotovú hmotu rozdelíme na tri časti, každú zafarbíme iným potravinárskym farbivom.
Jednotlivé farebné korpusy pečieme 8 minút pri teplote 170 °C.
Dip Neutral jemne zohrejeme (na max. 25°C) a vyšľaháme s tekutou Ken Lactea do peny.
Vychladené korpusy potierame náplňou a skladáme do tvaru torty.
Tortu obtrieme s cca 400 g Dip Neutral a obalíme vyvaľkaným Roll decorom.
Ružičkovú hmotu zafarbíme napr. modrým potravinárskym farbivom a vyvaľkáme do tvaru stuhového pásu. Vytvoríme efekt pásov a mašle.
Dozdobíme farebnými lentilkami.
Dodatočné informácie
pre 1 tortu á 2400 g.
