Receptúry Receptúry

Lentilková torta 30 x 30 cm

Hravá lentilková torta pre detské oslavy. S farebnými piškótovými korpusmi, jemnou krémovo-smotanovo náplňou z kombinácie Dip Neutral a Ken smotany, ktorá vydrží aj počas letných osláv. Potiahnutá tenkou vrstvou cukrovej poťahovky s efektnou mašľou a milým efektom farebných lentiliek poteší nielen deti.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 335 g Piškóta 100 svetlá
200 g Tekutá vaječná melanž
70 g voda
6 g potravinárske farbivo-napr. červené, zelené a modré
Náplň: 300 g Dip Neutral
300 g Ken Lactea nesladená
Dozdobenie: 400 g Dip Neutral
700 g Roll Decor icing
150 g ružičková K2 na mašľu
50 g lentilky

Technologický postup

Suroviny na korpus šľaháme metličkou 5 minút. Hotovú hmotu rozdelíme na tri časti, každú zafarbíme iným potravinárskym farbivom.

Jednotlivé farebné korpusy pečieme 8 minút pri teplote 170 °C.

Dip Neutral jemne zohrejeme (na max. 25°C) a vyšľaháme s tekutou Ken Lactea do peny.

Vychladené korpusy potierame náplňou a skladáme do tvaru torty.

Tortu obtrieme s cca 400 g Dip Neutral a obalíme vyvaľkaným Roll decorom.

Ružičkovú hmotu zafarbíme napr. modrým potravinárskym farbivom a vyvaľkáme do tvaru stuhového pásu. Vytvoríme efekt pásov a mašle.

Dozdobíme farebnými lentilkami.

Dodatočné informácie

pre 1 tortu á 2400 g.

Lentilková torta 30 x 30 cm