Receptúry Receptúry

Cupcake s banánmi

Stále obľúbený čokoládový cupcake s banánmi zo Zeelandia surovín nesmie chýbať na žiadnej detskej oslave. Jemne dozdobený s Dip Neutral vydrží aj letné oslavy a nejaký ten čas vonku na slávnostnom stole. A aby správne pripomínal tzv. krtkovu tortu je chutne posypaný upečeným korpusom z Cesta Čokoládového.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 375 g Cesto Čokoládové
195 g Tekutá vaječná melanž
195 g rastlinný olej
195 g čerstvé banány
Dozdobenie: 360 g Dip Neutral
Rozmrvený korpus na dozdobenie: 145 g Cesto Čokoládové
75 g rastlinný olej
75 g Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Suroviny miešame lopatkou do spojenia hmoty cca 5 minút.

Odoberieme 1/3 resp. podľa navážky, do zvyšku pridáme rozpučené banány a domiešame. Banánovú hmotu dávkujeme do košíčkov vystriekaných s Carlex spray, druhú časť bez banánov upečieme samostatne napríklad natretú na plechu.

Dip Neutral zohrejeme na teplotu 30 °C a následne vyšľaháme do peny. Na vychladené košíčky drezírovacím vreckom tvoríme čiapočku.

Dozdobíme rozmrveným zvyšným čokoládovým korpusom.

Dodatočné informácie

pre 24 ks á 65 g.

Cupcake s banánmi