Receptúry Receptúry

Čokoládový cheesecake Ø 15 cm

Chutný tvarohový cheesecake dnes už neodmysliteľne patrí k oslave. Zeelandia čokoládový s tvarohom si obľúbite určite. Jemne kyselkavá chuť a prepojenie s kvalitnou čokoládou Vás prenesie do detských čias, keď chute boli naozaj intenzívne a identické.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 45 g Cesto Čokoládové
45 g Zeelandia pekársky margarín
10 g Tekutá vaječná melanž
45 g pšeničná múka T 512
Dohotovenie korpusu: 25 g Zeelandia pekársky margarín
10 g med
Náplň: 195 g Tvarohová náplň Štandard
6 g kakao cukrárske
115 g kyslá smotana
70 g Tekutá vaječná melanž
70 g Arabesque Noir 58%
60 g cukor kryštál
Dozdobenie: 50 g Arabesque Noir 58%
15 g rastlinný olej
rôzne čokoládové dekorácie
Fruitful Višňa

Technologický postup

Suroviny na korpus miešame lopatkou do spojenia hmoty. Pečieme cca 15 minút pri teplote 170 °C.

Vychladený korpus rozdrobíme, zmiešame s margarínom a medom. Hmotou vystelieme spodok formy.

Vaječnú melanž s cukrom zohrievame na 70 °C. Pridáme čokoládu a miešame do rozpustenia.

V druhej nádobe vymiešame tvarohovú náplň so smotanou a kakaom. Hmoty spojíme a nalejeme do formy.

Pečieme 30 minút pri teplote 150 °C, následne znížime na 120 °C a dopečieme cca 45 minút.

Vychladený cheesecake polejeme čokoládou rozpustenou s olejom. Dozdobíme dekoráciou.

Dodatočné informácie

pre 1 ks á 730 g.

Čokoládový cheesecake Ø 15 cm