3Ple torta Ø 18 cm
3Ple torta Ø 18 cm
3Ple torta bohatá na čokoládu a predsa tak jemná! Jedinečné spojenie smotany a kvalitnej belgickej čokolády Arabesque Noir 58 % (tmavej) a Blanc 29 % (bielej) predurčuje túto tortu ako základ každej oslavy čokoholikov. A pritom je tak jednoduchá na prípravu. Stačí malý detail efektného dozdobenia a skvelá slávnostná tortička je na svete.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 250 | g | Cesto Čokoládové |
125 | g | Tekutá vaječná melanž | |
125 | g | rastlinný olej | |
Náplň 1: | 250 | g | mascarpone |
200 | g | Arabesque Noir 58% | |
250 | g | Ken Presto | |
Náplň 2: | 250 | g | Ken Presto |
100 | g | Arabesque Blanc 29% | |
250 | g | mascarpone |
Technologický postup
Suroviny na korpus miešame lopatkou na najnižších otáčkach 5 minút. Pečieme pri teplote 150° C cca 18 -20 minút.
Ken Presto privedieme do varu a zalejeme ním čokoládu (jedna hmota s bielou a druhá s tmavou). Po vychladnutí spojíme s mascarpone a došľaháme.
Obvod tortovej obruče vystelieme vyššou rantovou fóliou a naspodok uložíme vychladený korpus. Obruč vypĺňame najprv tmavou a následne svetlou hmotou. Pomocou lyžice vytvoríme efekt vŕškov.
Necháme dôkladne stuhnúť.
Dodatočné informácie
pre 1 tortu á 1650 g.