Receptúry Receptúry

3Ple torta Ø 18 cm

3Ple torta bohatá na čokoládu a predsa tak jemná! Jedinečné spojenie smotany a kvalitnej belgickej čokolády Arabesque Noir 58 % (tmavej) a Blanc 29 % (bielej) predurčuje túto tortu ako základ každej oslavy čokoholikov. A pritom je tak jednoduchá na prípravu. Stačí malý detail efektného dozdobenia a skvelá slávnostná tortička je na svete.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 250 g Cesto Čokoládové
125 g Tekutá vaječná melanž
125 g rastlinný olej
Náplň 1: 250 g mascarpone
200 g Arabesque Noir 58%
250 g Ken Presto
Náplň 2: 250 g Ken Presto
100 g Arabesque Blanc 29%
250 g mascarpone

Technologický postup

Suroviny na korpus miešame lopatkou na najnižších otáčkach 5 minút. Pečieme pri teplote 150° C cca 18 -20 minút.

Ken Presto privedieme do varu a zalejeme ním čokoládu (jedna hmota s bielou a druhá s tmavou). Po vychladnutí spojíme s mascarpone a došľaháme.

Obvod tortovej obruče vystelieme vyššou rantovou fóliou a naspodok uložíme vychladený korpus. Obruč vypĺňame najprv tmavou a následne svetlou hmotou. Pomocou lyžice vytvoríme efekt vŕškov.

Necháme dôkladne stuhnúť.

Dodatočné informácie

pre 1 tortu á 1650 g.

3Ple torta Ø 18 cm