Receptúry Receptúry

Kávová roláda s jogurtom

Lahodná, svieža a zároveň výborná kombinácia chutí sa snúbi v receptúre Kávová roláda s jogurtovou náplňou Zeelandia. Jemný korpus z medovo-orieškovej Melisy a jemne vyšľahanej smotany s jogurtovou náplňou Vás nenechá na pochybách uviesť tento recept pre svojich zákazníkov.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 250 g Melisa zmes
190 g Tekutá vaječná melanž
25 g voda
50 g práškový cukor
5 g instantná káva
Náplň: 400 g Jogurtová náplň
400 g Ken Lactea 35% nesladená
Dozdobenie: 200 g Arabesque Blanc 29% -biela
20 g rastlinný olej

Technologický postup

Melisu zmes, práškový cukor a tekutú vaječnú melanž šľaháme v mixéri na najvyšších otáčkach 6 minút. Do vyšľahanej zmesi ručne primiešame kávu, ktorú sme si rozmiešali s vodou. Dobre premiešame. Vyšľahanú zmes rozotrieme na plech s papierom na pečenie o rozmerov 35x40 cm. Pečieme pri teplote 200°C približne 8-10 minút v závislosti od typu pece.

Jogurtovú náplň si vyšľaháme s Ken Lactea. 2/3 jogurtového krému rozotrieme na vychladený kávový plát. Naplnený plát stáčame do rolády. Necháme zatuhnúť. Po zatuhnutí natrieme zvyšok krému na povrch rolády. Opäť necháme zatuhnúť. Arabesque bielu čokoládu s olejom si roztopíme vo vodnom kúpeli. Dobre premiešame a natrieme na povrch rolády. Roládu dekorujeme kávovými zrnami.

POZRITE SI náš leták - stačí kliknúť na obrázok nižšie.

Dodatočné informácie

Z rolády nakrájame 21 ks á 55 g.

Kávová roláda s jogurtom